facebook

Скільки «з’їсть» комуналка після опалювального сезону. Інфографіка

Температурний режим дозволяє відключити централізоване опалення і тим самим заощадити кошти та енергоресурси, розповідає from-ua.


Українці можуть зітхнути з полегшенням: зимовий період, який для багатьох був шоковим, враховуючи комунальні тарифи, ми пережили. Правда, є і величезна заборгованість: за станом на кінець березня за всі комунальні послуги в сумі вона склала приблизно 25 млрд грн, пише Слово і діло.

Які суми будуть в платіжках українців за квітень? Так, середньостатистична київська сім’я, що складається з двох дорослих і одну дитину і проживає у двокімнатній квартирі площею 60 кв. м при середньому рівні споживання комунальних послуг заплатить орієнтовно 2452 грн. У порівнянні з іншими регіонами України це велика сума, але не найбільша. Такий же сім’ї в Херсонській області доведеться заплатити 2564 грн, на неокупованої частині Луганської області – 2550 грн. А менше заплатять за «комуналку» жителі Миколаївщини – всього тисячу вісімсот сімдесят одна грн на сім’ю.

В результати моніторингу зі зрозумілих причин не включені Крим і окуповані райони Донбасу, а також Закарпатська і Чернівецька області. Закарпатті користується повністю автономним опаленням та гарячим водопостачанням, і там тарифоутворення відбувається за іншим принципом, ніж на решті території країни. Що стосується Чернівців, то там відсутнє централізоване гаряче водопостачання, тому порівняння тарифів також було б некоректним.

Більше про те, скільки заплатять за «комуналку» жителі кожного з регіонів України – в інфографіці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...