facebook

Спецслужби Литви вважають, що дії РФ можуть розколоти країни Балтії

Протекціоністська політика, яку проводить Росія, і прагнення обмежити вантажні потоки шкодять литовському транспортному сектору та енергетиці, крім того, це може підірвати єдність Литви, Латвії та Естонії.


Про це йдеться в опублікованому в понеділок Департаментом держбезпеки Литви і військовою розвідкою звіті про загрози нацбезпеці, повідомляє портал Delfi.
“Стратегія Росії направляти вантажі місцевого походження у власні порти, що змушувало гостро конкурувати транспортні компанії балтійських країн, може створити передумови для розколу їх позицій з різних важливих для регіону питань економічної безпеки”, — йдеться в звіті. С
У документі наголошується, що Росія обмежила постачання нафти в Білорусію і прагне натиснути на неї з тим, щоб в обмін на пільгові тарифи на залізничні перевезення перенаправити експорт нафтопродуктів в російські морські порти.
Нагадаємо, у звіті Державного департаменту безпеки Литви і департаменту військової розвідки Міноборони також йдеться про те, що Росія продовжує нарощувати військові сили на кордоні з країнами Балтії і на сьогоднішній день здатна протягом 24-48 годин почати бойові дії проти них.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...