facebook

Нацрада реформ підтримала концепцію Нової української школи

Національна Рада реформ підтримала концепцію Нової української школи та рекомендувала парламенту прискорити розгляд у другому читанні закону “Про освіту”, а також про інклюзивну освіту.
Як пише “УП”, таке рішення було прийнято на засідання Нацради реформ у суботу, повідомляє прес-служба президента.

У засіданні брали участь президент Петро Порошенко, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко та Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Відкриваючи засідання, Порошенко наголосив на тому, що питання освіти – перший пріоритет для реформування держави.

Учасники засідання зійшлися на тому, що в суспільстві накопичився значний попит на реформування саме середньої освіти. Окремої уваги потребує забезпечення рівного доступу до навчання усім, незалежно від соціального статусу, статі, стартових можливостей та індивідуальних особливостей.

Міністр наголосила на необхідності запуску реформи шляхом ухвалення ключового для реформи закону “Про освіту”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Левова частка нововведень, без яких неможливе створення і запровадження Нової української школи, залежать від прийняття базового закону “Про освіту”, що вже пройшов перше читання у Верховній раді. І сподіваємося, що ви рекомендуєте Верховній Раді України до кінця 6-ї сесії VIII скликання розглянути і ухвалити новий закон “Про освіту”

– сказала Гриневич.

На думку президента, школа має навчитись враховувати індивідуальні особливості кожної дитини. За його словами, питання інклюзивної освіти потребує виділення в окрему реформу.

Президент наголосив, що фінансування інклюзивної освіти та дітей-сиріт має йти за принципом “гроші йдуть за дитиною”.

Найближчим часом урядом спільно з Уповноваженим президента України з прав дитини будуть розроблені чіткі кроки щодо реформування системи інтернатів.

– зазначили в прес-службі.

Марина Порошенко представила програму “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”.

Згідно зі статистикою, Україна має одну з найбільших у Європі кількість дітей, які перебувають у різних інституційних закладах – 1,5% всього дитячого населення країни.

106 000 дітей ізольовані і страждають в закритих інтернатах закладах, залишених Україні у спадок від радянської системи виховання. 90% дітей-сиріт інтернатів не готові до самостійного життя, не спроможні інтегруватися в громаду і потребують постійної допомоги держави

– повідомив Кулеба.

Вітчизняний досвід та досвід багатьох країн Європи і країн пострадянського простору підтверджує факт, що тільки виховання дитини у сімейному оточенні має позитивний вплив на формування її особистості, почуття власної гідності, збереження здоров’я та гармонійний розвиток.

– додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...