facebook

Влада анонсувала подорожчання холодної води на 15%

Середнє зростання тарифів на водопостачання (холодну воду) у зв’язку зі зростанням тарифів на електроенергію може скласти 15%, повідомив у п’ятницю, 10 червня, заступник директора Департаменту з регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Соломка.

1394576

«Якщо коментувати ситуацію тарифів на холодну воду, варто зазначити, що зростання тарифів теж очікується. Ми плануємо, що загалом по Україні по системі водопостачання середнє зростання складе 15%», – сказав Соломка на брифінгу, передає УНІАН.

Також представник НКРЕКП наголосив, що головними причинами зростання тарифів на холодну воду стало зростання тарифів на електроенергію і зниження обсягів споживання.

«В основному, це залежить від зміни ціни на електроенергію, також дуже сильний вплив чинить зміна обсягів споживання, які значно впали протягом останнього року», – зазначив представник НКРЕКП.

За його словами, НКРЕКП затверджує ставки тарифів за пропозиціями, які надходять від ліцензіатів комісії – регіональних водоканалів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Перегляд тарифу йде планомірно. Ми уважно вивчаємо ту структуру тарифу, яку нам надають наші ліцензіати, і не допускаємо нічого зайвого», – додав Соломка.

Нагадаємо, 26 лютого 2015 НКРЕКП прийняла постанову, якою передбачила поетапне підвищення тарифів на електроенергію для населення. З 1 квітня 2015 року вартість електроенергії значно зросла, при цьому норму пільгового споживання було скорочено до 100 кВт-год для всіх громадян, включаючи жителів багатоквартирних будинків, в яких встановлені електричні плити. На сьогодні тариф при споживанні до 100 кВт-год становить 0,57 гривні, від 100 до 600 кВт-год — 0,99 гривні і більше 600 кВт-год — 1,56 гривні. Наступні підвищення тарифу на електроенергію відбудуться з 1 вересня 2016 року і 1 березня 2017 року.

 

Джерело: http://zaxid.net

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...