facebook

Самообман – гарантія щасливого шлюбу: висновки психологів

Кажуть, що любов сліпа…

Однак останні дослідження вчених доводять, що самообман, тобто наділення партнера рисами характеру і зовнішності, якими він не володіє насправді, навпаки, є чинником, що забезпечує довгий і щасливий шлюб.

В ході експерименту було опитано 70 пар, яким було запропоновано оцінити зовнішність своїх партнерів і незнайомих людей. Виявилося, що більшість учасників експерименту вважають своїх партнерів більш привабливими, ніж сторонніх людей.

Доктор Вірен Свамі з Університету Вестмінстера в Лондоні стверджує: віра в те, що партнер привабливий, значно підвищує власну самооцінку людини і дозволяє відчувати себе щасливим.

Більш того, психологи вважають, що якщо людина не ідеалізує свого партнера, це, швидше за все, говорить про те, що у відносинах щось йде не так.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Більшість закоханих ідеалізують свою другу половинку в перші три місяці після знайомства, проте часто подібний ефект триває і в зрілому віці. Це явище психологи називають «ефектом ореолу» – якщо людина впевнена в привабливості свого партнера, в його свідомості формується позитивна оцінка.

За словами фахівців, пари прикрашають гідності і позитивні сторони своїх других половинок і, разом з тим, ігнорують деякі недоліки, що достатнім чином зміцнює відносини між партнерами і стабілізує їх в довгостроковій перспективі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...