facebook

Канада ніколи не визнає анексію Криму

Канада не має наміру визнавати незаконну анексію Криму Російською Федерацією і засуджує підтримку Росією сепаратистського руху на сході України.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу бути максимально зрозумілою: Канада ні зараз, ні у майбутньому не визнає російську незаконну анексію Криму», – сказала Фріланд.

Вона також засудила підтримку Росією сепаратистського руху на сході України. «Ми завжди чітко заявляли, що продовжуватимемо рішуче засуджувати постійну російську підтримку сепаратистів у Луганській та Донецькій областях на сході України», – зазначила міністр.
Нагадаємо: Канада була однією із перших країн, що запровадили санкції проти Росії за порушення нею суверенітету України. Своєю чергою Росія за рішучу підтримку України у березні 2014 року заборонила в’їзд на свою територію Христі Фріланд разом із 12-ма іншими канадцями, серед яких 8 депутатів, три держслужбовці та президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод. Після призначення на посаду міністра закордонних справ Канади у січні цього року Фріланд відмовилася знімати санкції із РФ заради скасування заборони на в’їзд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...