facebook

Названо природний антибіотик, що вбиває 100 видів бактерій і вже за місяць покращує пам’ять

“Після важкої хвороби я повністю втратила слух, тому мушу попросити вашої допомоги. Хочу купити прополіс, але не знаю, як його очистити. А ще розкажіть, як готувати настоянку з прополіса? Я не маю кого спитати, та й все одно відповіді не почую…”

— То прополіс справді може допомогти покращити здоров‘я?

— Цей продукт бджільництва на вигляд, наче смолиста речовина з приємним запахом бруньок тополі, меду, воску й ванілі. Він є найпотужнішим природнім антибіотиком, доведено, що прополіс знищує більш як 100 видів бактерій, грибків та вірусів, мова, зокрема, про збудники туберкульозу, дифтерії, грипу, — пояснює
Володимир Лещишин, пасічник із 30-річним стажем. — Що найцікавіше, до синтетичних антибіотиків мікроби звикають, а от призвичаїтись до прополісу їм не вдається. Крім того, прополіс, на відміну від антибактеріальних препаратів, не нищує корисну мікрофлору кишківника.

А ще цей продукт має знеболювальну дію (у п‘ять разів сильніший за новокаїн), ранозагоювальну, антисептичну. Сприяє покращенню імунітету, ефективно допомагає при захворюваннях дихальної, нервової й серцево-судинної систем, при недугах очей (покращує зір), ротової порожнини, при лікуванні захворювань простати, посилює пам‘ять. Науковці довели: якщо прополіс вживає людина похилого віку, вже через місяць в неї суттєво покращується робота пам‘яті. Загалом прополіс запобігає старінню і є ефективною профілактикою онкохвороб.

Для лікування застосовують спиртовий розчин прополісу, приймати його слід за годину до їди (можна з провареним льоном). А для профілактики хвороб вживайте 5 — 30 крапель двічі — тричі на день з водою чи молоком. Крім того можна змочити спиртовим розчином прополісу лляну тканину й накладати на збільшені вузли, розширені вени гомілки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

— А як готувати такі ліки?

— Аби приготувати настоянку, очищати прополіс не треба. Натомість знадобиться спирт, мушу зауважити, горілка для цього не підходить. Дотримуйтесь пропорції 1 : 10, себто, можна взяти сто грамів прополіса й залити літром спирту, закрийте ємкість і поставте в темне тепле місце, раз на день збовтуючи, — говорить фітознай Людмила Васьковська. — Через два тижні процідіть настоянку, але осад, що утворився, не викидайте! Зберігайте його на випадок, якщо раптом поранитесь. Такі природні ліки слід намастити на уражену ділянку, що сприятиме швидкому загоюванню, навіть не залишиться рубця чи шрама.

 

Що ж стосується настоянки, вживати її слід по 30 крапель на склянку теплого чаю двічі — тричі на день. Курс лікування становить десять днів, тоді на три дня зробіть перерву й знову повторіть, так упродовж місяця. До таких дій слід вдаватись тим, хто має ревматизм, інші хронічні недуги, чи прагне посилити роботу імунної системи. До речі, при частих тонзилітах чи ангінах раджу 2 — 3 рази на день полоскати настонкою горло, завдяки чому вдасться знищити хвороботворчі бактерії. При болях у вухах, закапуйте хворий орган 1 — 2 краплями теплої настоянки. А якщо перемерзли й відчуваєте, що починаєте хворіти, накапайте 30 крапель настоянки прополіса у склянку теплого молока, випийте й ляжте спати під теплу ковдру, на ранок будете зророві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...