facebook

Ситуація в зоні АТО: масований обстріл бойовиків та село в облозі (мапа, відео)

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли внаслідок бою під Майорськом та обстрілів під Авдіївкою. 

– Вчора у зоні АТО на Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші. Обстріли відбулися у Станиці Луганській та Новозванівці. Один із них був мінометним. На Донецькому напрямку незаконні збройні формування продовжують здійснювати потужні обстріли українських позицій з важкого озброєння. Тривають атаки диверсантів. Зокрема, українські війська відбили спробу ворожого штурму нашого опорного пункту в Майорську. Противник атакував під прикриттям мінометного вогню. Бій тривав 3 години, – розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

06-06-700x582

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Впродовж дня бойовики незаконних збройних формувань 11 разів обстріляли українські підрозділи. Найгарячіше сьогодні було на Маріупольському напрямку, де по наших позиціях неподалік Богданівки російські найманці, порушуючи Мінські домовленості, провели масований обстріл із 122 мм самохідних артилерійських установок, випустивши при цьому 30 снарядів.

З мінометів калібру 82 мм ворог протягом дня обстрілював захисників шахти Бутівка, Опитного та Майорська, а опорні пункти сил АТО біля Мар’їнки зі стрілецької зброї. По укріпленнях поруч Сокільників бойовики намагались поцілити з протитанкового керованого ракетного комплексу.

З автоматичних гранатометів та мінометів калібру 82 мм російські найманці відкривали вогонь поблизу Новоселівки другої, а в районі Широкиного з великокаліберних кулеметів.Про це повідомили на сторінці FACEBOOK прес-центру штабу АТО.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У селі Новоолександрівка на Донбасі бойовики заборонили в’їжджати і виїжджати з населеного пункту місцевим жителям, повідомляє місія ОБСЄ. Жителі Новоалександрівки скаржаться на дефіцит їжі і ліків.

– У селі Новоолександрівка, яке знаходиться в 60 км на захід від Луганська, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ поспілкувалася з кількома жителями, які поскаржилися на неможливість вільно в’їжджати і виїжджати з села. В основному їх турбує обмежена доступність продуктів харчування і медичних засобів, – повідомили в ОБСЄ.

джерело www.intvua.com

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...