facebook

Британія слідом за США може заборонити ноутбуки на авіарейсах з окремих країн

Велика Британія, як очікується, оголосить про заборону про певні електронні прилади в ручній поклажі на рейсах, що прямують до Сполученого Королівства з окремих країн. Про це повідомляє Sky News.

Пасажирам не дозволятимуть брати з собою ноутбуки, планшети та інші портативні прилади, мобільні телефони під заборону не потраплять. Очікується, що заборона не застосовуватиметься до пілотів.

Такий крок наслідує аналогічні заходи США, які запровадили обмеження на рейсах з аеропортів Каїра, Абу Дабі, Дубаю, Кувейту, Йордану, Марокко, Саудівської Аравії, Дохи та Стамбула.

Точні деталі британської заборони невідомі, однак вони не обов’язково дублюватимуть американську заборону.

Джерела у британських службах безпеки розповіли, що такий крок не є реакцією на конкретну загроза, а є радше відповіддю на тривалу загальну загрозу в авіації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.
За неофіційною інформацією, заборона на техніку у ручній поклажі, можливо, пов’язана з небезпекою діяльності “Аль-Каїди” на Аравійському півострові.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...