facebook

Рекомендація Президента дати посаду в Одесі “ворогові Майдану” викликала глибоке обурення

Нещодавно Петро Порошенко рекомендував на посаду першого заступника Одеської ОДА призначити Олександра Терещука, екс-начальника Київської поліції. Саме він за підсумками трьох етапів конкурсу здобув перемогу, пише газета “Експрес“.

Тим часом громадські активісти, які називають його найганебнішим ментом України, категорично проти цього і навіть влаштували акцію протесту проти ймовірного призначення на посаду. Підтримує їх і Ігор Гузь, народний депутат України, який чудово пам’ятає діяльність пана Терещука в часи революції, коли він очолював обласне управління міліції.

– Пане Ігоре, чому волиняни прозвали Олександра Терещука ворогом або ж душителем Майдану?

– Тому що ця людина робила все для того, аби перешкодити революції.

Він посилав на Майдан “Беркут”. Працюючи в спайці з тодішнім прокурором Андрієм Паракою, вони відкривали кримінальні справи стосовно активістів Майдану. Зокрема, Майї Москвич, особисто мене. Нас тримали в кандалах, погрожували, залякували. Одним словом, він робив все, що міг, для боротьби з учасниками Майдану.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Чому, на вашу думку, Петро Порошенко з такою прихильністю ставиться до Олександра Терещука?

– Однозначно, Терещук – протеже Порошенка.

Свідчення цього – у червні 2015-го правоохоронця було звільнено з посади начальника міліції Києва, однак через місяць Президент скасував люстрацію щодо Терещука. Тож Терещук на посаді першого заступника голови Одеської ОДА виконуватиме роль смотрящого. Саме з цією метою його й хочуть призначити.

Свого часу він працював у команді Віталія Захарченка та Віктора Януковича, і нинішній Президент отримав його в спадок як людину, якій можна давати певні доручення. Адже він – вірний пес, який знає, що повинен служити своєму господареві. Тому Порошенко й захищає Терещука.

– В Одесі влаштували протест проти призначення Терещука?

– Так, активісти Одеси вийшли з плакатами з написом “Таргани Януковича лізуть на конкурси й пролазять”, “А чи був конкурс?”. Також Яна Титаренко, громадська активістка, з’ясувала, що процедури кадрового конкурсу на вакантні посади керівників структур ОДА було порушено. Відповідно, конкурс не можна назвати чесним і прозорим. Проте я думаю, що Терещука все ж призначать на цю посаду, бо Президент робить не те, що потрібно народу, а те, що зручно йому та його прибічникам.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...