facebook

Гройсман пояснив, коли можна зняти мораторій на продаж землі

Мораторій на продаж землі має тривати до кінця 2016 року, а скасувати його можна лише після обговорення із зацікавленими сторонами.

Ukraine's former Deputy Prime Minister Volodymyr Groysman speaks during a session of the parliament in Kiev, November 27, 2014. The Ukrainian parliament on Thursday elected Groysman to the powerful post of speaker. Under Ukrainian law, the speaker is the first to stand in for the president if the head of state is unable to fulfil his duties. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE - Tags: POLITICS)

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді, відповідаючи на запитання, чи буде продовжено з 1 січня наступного року мораторій на продаж землі.

“Верховна Рада у 2016 році ухвалила рішення про продовження мораторію на землю до кінця 2016 року. Далі – це буде вже питання Верховної Ради, яке рішення вона буде приймати в 2017 році, – заявив він.

“Але в нас є законопроект зареєстрований про обіг земель. Жодних рішень щодо мораторію не може бути, доки ми не зрозуміємо всі нюанси поводження з землею. Інакше це все буде дуже жахлива ситуація”, – додав Гройсман.

“Тому перше: треба визначити закон про обіг земель, далі буде визначатися Верховна Рада, що робити”, – додав прем’єр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголосив, що питання землі – надзвичайно чутливе, тому “треба радитися з аграріями, з власниками, розуміти, чого вони хочуть – і далі приймати рішення консолідоване і спільне”.

Раніше лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що проект меморандуму з Міжнародним валютним фондом нібито передбачає скасування мораторію на продаж землі вже у червні цього року

 

пише Олена Рощенко ,УП

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...