facebook

25-річний українець застрелений поліцією Північної Кароліни

Минулого тижня співробітник поліції Шарлотт-Мекленбурга насмерть застрелив чоловіка, озброєного мисливською гвинтівкою.

Як повідомили представники поліції, інцидент стався близько 13:00, коли двоє співробітників виїхали на виклик про загрозу самогубства на Джастіс-Авеню в районі вулиць Стейтсвілл і Атанда. Джастіс-Авеню знаходиться в районі Друїд-Хіллс на півночі Шарлотт.

Як мінімум один з поліцейських відчув «безпосередню загрозу» і вистрілив, повідомив на прес-конференції шеф поліції Шарлотт-Мекленбурга Керр Путні. Особу загиблого, чия смерть була констатована в Медичному центрі Північної і Південної Кароліни, ідентифікували одразу. Ним виявився 25-річний Ярослав Мосіюк.

На сторінці в Фейсбуці, яка скоріш за все належала Мосіюку, йдеться про те, що він народився в Києві і навчався в Київському політехнічному інституті.

За словами Путні, один з родичів Ярослава подзвонив в поліцію і повідомив про суїцидальну поведінку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мосіюк був застрелений біля свого будинку, одного з невеликих бунгало на Джастіс-Авеню, на відстані кварталу від Друїд-Хіллс-Парк.

Співробітником поліції, що вистрілив в Мосіюка, виявився офіцер Брайан Уолш. Він працює в Департаменті поліції Шарлотт-Мекленбурга з 17 квітня 2002 року.

Відповідно до стандартної процедури Бюро внутрішніх справ Департаменту поліції Шарлотт-Мекленбурга проведе своє власне розслідування з метою з’ясувати, чи не було в ході інциденту порушень правил департаменту. Згідно з протоколом офіцер Уолш був відправлений в адміністративну відпустку.

Як відомо, співробітники поліції мають законне право відкривати вогонь на ураження, якщо у них є розумні підстави вважати, що вони самі або інші особи знаходяться під безпосередньою загрозою смерті або серйозної травми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...