facebook

8 рис, якими успішні люди відрізняються від лінивих

Що робили люди, які досягли успіху? Чи був у них якийсь секрет? Чи, можливо, їм просто всміхнулась доля? Мабуть, і те, і інше. Але точно можна сказати, що успішні люди все ж таки мають певну схему власних дій. І все починається з їхніх звичок та особистих рис.

Можливо, ви над цим навіть не задумувались, але, насправді, успіх — це гра звичок. Сам по собі він є відносним поняттям, і тому “досягнення успіху” повністю залежить від звичок, які ви використовуєте, щоб дістатись кінцевої мети.

Бути “успішним” означає визначитись для себе із певними рутинними справами. Якщо поглянути довкола, легко помітити різницю між людьми, які створюють для себе позитивні щоденні звички, та людьми, які дозволяють життєвим обставинам диктувати їх кожного дня.

Тому пам’ятайте: ви повинні навчитись керувати цими обставинами, щоб дістатись туди, куди хочете, і стати тим, ким ви хочете.

Отож, що робили люди, які уже досягли успіху? Чи є в них якийсь секрет? Чи, можливо, їм просто всміхнулась доля? Мабуть, і те, і інше. Але точно можна сказати, що успішні люди все ж таки мають певну схему власних дій. І все починається з їхніх звичок та особистих рис.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1. Успішні люди планують заздалегідь
Той, хто хоче бути успішним, проводить чимало часу плануючи, розмислюючи, розробляючи стратегії. Така людина не чекає конкретного моменту, щоб вирішити якусь проблему. Замість цього вона намагається зробити якомога більше і бути готовою заздалегідь, завдяки чому легше приймає випробування життя.

Тому не забувайте ввечері підбивати підсумки того, що ви уже зробили, та складати список майбутніх справ, план дій, щоб на ранок бути на крок попереду.

2. Насамперед, успішні люди беруться за складні справи
Ліниві люди люблять спочатку братись за справи, які не є пріоритетними, а коли діло доходить до чогось складнішого, шукають причини, чому не змогли виконати поставлене завдання.

А все тому, що насамперед потрібно виконувати складну роботу, і це добре усвідомлюють успішні люди. Замість того, щоб ухилятись від викликів, вони, насамперед, беруться за складне, і лиш після цього переходять до легких завдань.

3. Успішні люди вміють говорити “ні”
Якщо ви хочете досягнути своєї цілі, будьте готові відштовхувати інших людей.

Ніхто не любить, коли йому відмовляють. Ось чому багато людей завжди кажуть “так”, коли їм пропонують чи просять зробити те, що їм абсолютно не потрібне. Такі люди не хочуть видатись зверхніми та позбутись певних можливостей в  майбутньому, щоб інші почувались погано чи щоб не погіршились дружні стосунки.

Але справ в тому, що той, хто хоче досягнути успіху, повинен вміти казати “ні” набагато частіше, аніж “так”.

Можливо, вам хочеться піти в бар або подивитись футбол після обіду чи взяти відпустку — насправді не важливо, що буде в цьому списку, однак поки ви не скажете всім цим справам “ні”, ваша мрія не втілиться в реальність.

Ось чому успішні люди завжди слідкують за тим, як вони проводять свій час.

4. Успішні люди інвестують гроші в себе
Успішні люди бачать життя через призму інвестицій. Більшість із нас просто витрачає гроші, не інвестуючи в щось. Ми проводимо час з людьми, які нам не дуже подобаються, робимо те, від чого не отримуємо задоволення. Однак якщо ви лише витрачаєте, то одного ранку прокинетесь, не розуміючи, чому нічого не досягнули в житті.

Однак той, хто досягнув успіху, постійно інвестує в себе, а як результат — отримує багатство як у фінансовому вигляді, так і у вигляді знань.

5. Успішні люди оточують себе іншими успішними людьми
Коли вас оточують люди, які наділені тими рисами, які ви хочете теж мати, процес навчання прискорюється. Адже ви намагаєтесь піднятись до їхнього рівня. Однак, якщо вас оточують лише ледарі та негативно налаштовані люди, ці риси теж проявляться у вас.

Тож оточіть себе людьми, якими, в певній мірі, ви самі хочете стати.

6. Успішні люди намагаються краще освоїти своє ремесло
Багато хто в світі дотримується думки, що освіта добре готує до життя. Вони йдуть навчатись в університет, щоб отримати диплом, а потім — почати працювати в великій компанії, і з часом піднятись по кар’єрній драбині.

Але для того, щоб досягнути більшого, потрібно докласти зусиль. От, наприклад, відвідувати додаткові курси. Краще знаючи свою сферу, ви зможете досягнути більшого, тому не бійтесь удосконалюватись.

7. Успішні люди несуть відповідальність за свої дії
Ліниві люди люблять показувати пальцем на інших та виправдовувати себе. Успішні ж беруть відповідальність за свої дії.

Вироблення такої звички може зайняти роки, але в результаті вона допоможе вам досягнути бажаного. Якщо щось відбувається не так, як вам хочеться, не варто звинувачувати в цьому когось іншого. Адже саме ви створюєте той світ, в якому живете.

8. Успішні люди вірять в себе
Ліниві люди хочуть, щоб інші повірили в них, перш ніж вони самі повірять в себе. Успішні люди вірять в себе всупереч усьому, і дуже часто навіть тоді, коли ніхто в них не вірить. І саме це є обов’язковою умовою, якщо ви хочете досягнути успіху.

Ви не можете очікувати, що хтось підтримає і повірить в вас, якщо самі не можете цього зробити. Це важка робота, і може зайняти неабиякий час, але це саме те, в чому полягає різниця між “створювати щось” та “сподіватись на щось”.

Тож вірте в себе! З цього все і починається!

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...