facebook

Що таке страховий стаж і як він вплине на пенсії українців?

Підняття обов’язкового страхового стажу для виходу на пенсію до 15 років призведе до того, що цілі покоління українців, які народилися у 70 – 90 роках, у кращому випадку, напрацюють мінімальну пенсію, якої вистачить на декілька років життя.

Таку заяву зробив голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка, передає Корупція Маркет

За його словами, стрімко збільшувати пенсійний стаж є помилковим рішенням уряду, наслідком якого стане ще більше обідніння майбутніх українських пенсіонерів.

«Оптимальним для виходу на пенсію став би стаж у 10 років для людей, які народилися у 70 – их, 80-их, 90-их роках. Зараз абсолютна більшість цих громадян просто не встигнуть напрацювати такий стаж. Як наслідок – вони отримуватимуть або мінімальну пенсію, або взагалі залишаться без неї », – пояснив Микола Кукуріка.

Голова Партії Пенсіонерів наголосив, що формула, за якою Мінсоцполітики пропонує докупити стаж у фіскальних органах є для багатьох українців недоступною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«На сьогодні не всі громадяни готові із власних кишень платити пенсійні внески. Адже купити 15 років стажу коштуватиме 130 тисяч гривень. Така сума не є підйомною для абсолютної більшості українців, які, приміром, працювали за кордоном», – додав він.

Важливо нагадати й те, що за формулою Мінсоцполітики, розмір майбутньої пенсії напряму залежатиме від кількості сплачених внесків.

«Сьогодні, навіть ті українці, які мають необхідні для стажу роки, матимуть лише мінімальну пенсію у майбутньому, оскільки вже зараз роблять мінімальні пенсійні внески», – підкреслив голова ППУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...