facebook

До Львова привезли оригінал картини Тараса Шевченка «Катерина»

У Палаці Потоцьких упродовж місяця експонуватимуть оригінал картини Тараса Шевченка «Катерина». Її Тарас Шевченко намалював рівно 175 років тому у Санкт-Петербурзі до своєї однойменної поеми. У постатях Катерини, москаля і козака автор закодував символи поневоленої України.

«Катерина» Шевченка є іконою для всіх українців – образом України, який ми бачимо ледь не з дитинства, починаючи з поеми, закінчуючи картиною. Цей шедевр повинен бути присутній по всій Україні. І вона є тільки в Києві, мені здається, це не зовсім правильно. Вона повинна бути і в Одесі, і в Харкові, і може, колись і в Сімферополі», – прокоментував Тарас Возняк, директор Львівської галереї мистецтв.

Зараз раритет зберігають у Національному музеї ім. Тараса Шевченка у Києві і лише зрідка картину дозволяють повезти на гастролі. У Львові шедевр буде доступний для огляду упродовж місяця.

Жодних додаткових грошей за вхід на виставку не треба. Досить лише купити вхідний квиток до музею.

«Ми маємо таку ідею, аби для усіх Катерин вхід був безкоштовним. І уже маємо чимало пропозицій від театралів, художників, аби влаштовувати на виставці супровідні акції – вистави, лекції», – повідомив куратор виставки Андрій Рибка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...