facebook

В Раді зареєстрували законопроект про подвійне громадянство

27 лютого  у Верховну Раду був внесений законопроект, який дозволить мати українцям подвійне громадянство. Його ініціатором став народний депутат України Андрій Артеменко.

Про це він заявив під час прес-конференції, новину повідомляє «Преса України».

Артеменко вважає, що одне громадянство не повинне стримувати українців. У звязку із чим він зареєстрував відповідний законопроект.

«Весь цивілізований світ, багато країн світу мають подвійне громадянство. У людей має бути можливість мати один, два, три, та хоч десять паспортів в залежності від тих юридичних умов, які у них є», – повідомив він.

Сам Артеменко підтвердив наявність у нього громадянства Канади та спростував наявність російського паспорта. При цьому він заявив, що наразі близько 100 народних депутатів мають паспорти інших країн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Законопроект про подвійне громадянство був зареєстрований у парламенті під номером №6139. Однак текс документу наразі відсутній.

Зазначимо, що відповідно до Конституції України, в Україні діє лише одне громадянство. Однак законодавство не передбачає покарання за наявність паспортів інших країн.

Нагадаємо, лідер фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко закликав жорстко карати за подвійне громадянство нардепів та державних службовців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...