facebook

15 симптомів раку грудей, які жінки зазвичай ігнорують

Лікарі називають рак молочної залози бичем 21 століття. Так, тільки в Україні щорічно реєструється 200 тисяч нових випадків захворювання, і близько 30% з них – вже на пізніх стадіях.

Try-muscle-relaxation-620x275

Найчастіше так відбувається з-за того, що жінки не надають значення симптомам, які «кричать» про розвиток захворювання, і звертаються за допомогою, коли біль не дає спокою. На які симптоми слід звернути увагу, щоб вчасно запідозрити недобре і звернутися за допомогою ще до того, як в організмі почнуться незворотні процеси? Давайте дізнаємося.

0120-620x350

Ущільнення в грудях
При появі «грудочок» в грудях потрібно обов’язково звернутися до лікаря. Вони зовсім не обов’язково означають наявність раку, але це все ж краще упевнитися за допомогою спеціальних обстежень. Також варто сходити до мамолога, якщо на сосках і навколо них з’явилися лущення або почервоніння, або ж соски стали сильно опуклими або навпаки, западають.
Грудочки під пахвою
Намацавши невеликі ущільнення у під руками, нагадайте собі, що рак молочної залози не обов’язково розвивається тільки в зоні сосків. Злоякісне новоутворення цілком може з’явитися і на пахвах.

Виділення з соска
Якщо ви вже рік як не годуєте грудьми, виділень із сосків, як правило, бути не повинно. Це може бути ознакою захворювань молочної залози, зокрема, раку. Тому не відкладайте візит до лікаря і здайте необхідні аналізи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Целюліт» на грудях
Поява «апельсинової» кірки завжди приводить жінку в паніку, але тільки з іншої причини – страху втратити свою привабливість. Але якщо шкіра стала сбрыженой і пори на ній розширилися в області грудей, мова про целюліт вже не ведеться. Такі зміни сприяють розвитку раку.

«Сів» голос
Не варто списувати тривалу осиплість голосу на нервову роботу або застуду. Цей симптом, що часто супроводжується ще й покашлюванням, може свідчити про рак. У вигляді змін в організмі, зокрема, в верхніх дихальних шляхах і носоглотці, які провокує це захворювання, з’являється подразнення тканин, що і призводить до появи ознак «ГРВІ».

kompress-na-gorlo-pri-angine

Довго заживають подряпини
Невеликі травми в нормі припиняють сочитися і турбувати максимум протягом двох тижнів. Але при раку, з-за якого відбуваються порушення в крові та ендокринної системи, подряпини і порізи будуть гоїтися тижнями і навіть місяцями.

Прискорене сечовипускання
Початок розвитку раку не завжди проявляється локально. Часто про його наявність «заговорять» інші органи і системи, не обов’язково розташовані поруч. Так, про рак молочної залози можуть «заговорити» нирки. Зокрема, позиви до сечовипускання з розвитком захворювання трапляються все частіше, і навіть можуть з’являтися одразу ж після походу в туалет.

Здуття живота
Якщо живіт збільшився через місячних або переїдання, переживати не варто. Але якщо цей симптом не проходить протягом 10 днів і більше, варто задуматися про візит не тільки до гастроентеролога, але і мамолога. Рак молочної залози, як уже говорилося, може «відстрілювати» в інших органах і системах, і в даному випадку – в кишечнику.

Збільшення лімфовузлів
Лімфатичні вузли являють собою невеликі – розміром з горошину — залози по всьому тілу. Більшість змін в них відбуваються на тлі поширених інфекцій. Але рак також може змусити лімфовузли рости.

Постійна втома
Постійне відчуття втоми, яке не лікується ні сном, ні «нічого-не-робленням», також може бути симптомом раку. Захворювання негативно позначається на стані нервової системи та імунітету, від чого стан погіршується по мірі розвитку пухлини.

akciger-kanserine-yarim-saatte-teshis-2015-04-17_m1

Безпричинне схуднення
Не варто відразу радіти, якщо ви без фізичних навантажень та зміни в раціоні стали стрімко втрачати вагу. Найчастіше чудес не буває – такі «радості» трапляються нерідко із-за розвитку злоякісних пухлин, у тому числі, і в грудях.

Несподіваний набір ваги
Також варто бити в дзвін», якщо ви стали стрімко набирати вагу без видимих на те причин. Це відбувається імовірніше на тлі істотних гормональних змін, які здатний спровокувати рак.

Збільшення грудей
Коли груди зростає у дівчинки-підлітка – це нормально. Але якщо груди ні з того, ні з сього стала рости і стала пружною у дорослої жінки, радіти не варто. Це один з найбільш «гучних» сигналів про наявність раку, при чому вже не самої легкої форми.

Свербіж у грудях
Свербіж у грудях може з’явитися з-за носіння тісної білизни або внаслідок алергічної реакції, наприклад, на порошок або гель для душу. Але якщо цей симптом не проходить протягом тижня-двох навіть після усунення дратівливих чинників, це може свідчити про рак, який призводить до скупчення рідини та порушення функції лімфатичної.

Біль між лопатками
Біль, яку часто списують на тривале сидіння або фізичні навантаження, може свідчити і про рак. Так буває із-за зростання пухлини, яка тисне на зв’язки, або ж у разі появи метастаз.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...