facebook

Характер харчування розповість багато про вашої особистості

Вибір страви на обід або напою на вечерю може здатися нам довільним рішенням, однак він дуже сильно залежить від вашої фізіології і культури. Ви – це те, що ви їсте, причому в самому буквальному сенсі цього слова»

Nature food conceptual template with soft background
Дослідження, опубліковане в журналі Appetite, вивчав зв’язок між вибором продуктів харчування і особливостями особистості шляхом опитування 951 суб’єктів.
Автори роботи виявили, що відкритість до досвіду, сумлінність і невротизм – риси, що безпосередньо залежать від вибору продуктів харчування. Зокрема, з’ясувалося, що більш сумлінні люди трималися подалі від солодкої їжі, споживали більше фруктів і менше м’яса. Екстраверти ж їли все, що відрізнялося вираженим солоними і солодким смаком.
Результати цієї роботи показують, що невротичні та емоційно нестійкі люди були схильні вибирати високоенергетичні щільні солоні і солодкі страви. І чим вище була шкала екстраверсії учасника – тим більше нездорову їжу він волів.
Експерти з Національного центру наукових досліджень Франції стверджують, що їжа – це набагато більше, ніж просто паливо для тіла. Наприклад, вона здатна формувати соціальні межі між класами і культурами. Зокрема, в західних культурах наше тіло творить нашу ідентичність. Наприклад, рельєфне струнке тіло прирівнюється до самоконтролю, силі волі, а релігійні обмеження (пост) створюють відчуття спорідненості між членами групи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...