facebook

НБУ оголосив про ліквідацію одного з найбільших банків України. Ось, що буде з грошима вкладників

Національний банк України (НБУ) за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Платинум Банк. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

01199057_n1

Таке рішення регулятор прийняв 23 лютого 2017 року.

97% всіх вкладників Платинум Банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану законом суму в 200 тисяч гривень, уточнюють в НБУ.

Раніше ФГВФО звернувся до нацбанку з пропозицією з 24 лютого розпочати процедуру ліквідації Платинум Банку. Фонд аргументував своє рішення тим, що конкурс щодо виведення неплатоспроможного “Платинум” з ринку визнаний недійсним.

Виплати гарантованої суми відшкодування у період ліквідації почнуться не пізніше 1 березня 2017 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Виплати будуть здійснюватися у відповідності з законодавством, тобто, незалежно від дати закінчення строку депозитного договору. Про порядок виплат буде повідомлено додатково”, – уточнили у Фонді.

Нагадаємо, в активах “Платинум” левову частку становили кредити юридичних осіб балансової вартості – 2,8 млрд грн, кредити фізичних осіб – 3,02 млрд грн, у пасивах банку депозити фізичних осіб становили 5,4 млрд грн, з них під гарантії Фонду – 4,9 млрд грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...