facebook

Таких різких змін у нас ще не було: українців ошелешили новими умовами отримання спадщини

Рада скасувала податок для спадкоємців другої черги.

За відповідне рішення проголосували 278 депутатів, передає Корупція. Маркет

zavechaanie2

Рада розглядала у другому читанні проект закону №0940 про оподаткування спадщини, куди також була внесена правка про податкову міліцію. Через що в Раді виникла дискусія.

Законопроектом пропонується скасувати оподаткування і здійснення грошової оцінки об’єктів спадщини, одержаних спадкоємцями першої та другої черг. У першому читанні він був прийнятий ще в 2014 році.

Законом, зокрема, встановлено, що оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб об’єкти спадщини, що успадковуються не тільки членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення, як це передбачено чинними вимогами Податкового кодексу України, але й об’єкти спадщини, що успадковуються членами сім’ї другого ступеня споріднення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Законодавчим актом також встановлено, що не проводиться оцінка об’єктів спадщини з метою оподаткування, успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення, і уточнено порядок оподаткування подарунків.

До спадкоємців другої черги належать рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері.

Ще до розгляду проекту закону депутати заблокували трибуну і звинуватили спікера у порушенні регламенту. Однак обговорення проекту закону все-таки почалося.

«Я вважаю, що податкова міліція — це репресивний орган, який тисну на бізнес, при цьому не зменшуючи рівень фінансової злочинності. Ця спадщина, яка має залишитися в минулому. Відновлення повноважень податкової міліції призведе до затягування процесу створення нової служби фінансових розслідувань, це очевидно.

А це передбачено указами президента, коаліційною угодою, яку ви підписали і ви на цій базі створили уряд, а також нашими міжнародними зобов’язаннями і програмою уряду», — заявив міністр фінансів Данилюк.

У той же час глава профільного комітету Ніна Южаніна закликала колег забути про популізм.

«У такі відповідальні хвилини треба забути про популізм. Нікому не хочеться відновлювати репресивний орган, такий, як податкова міліція. Але якщо ми цього не зробимо, це буде чергова помилка, яку допустить цей парламент.

Я прошу поставити на голосування в другому читанні і в цілому законопроект в редакції комітету. Саме комітету. На цьому наполягаю», — заявила Южаніна.

21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла ряд змін до Податкового кодексу. В одному з них депутати замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів наполягає, що відновлювати податкову міліцію не потрібно, а замість цього пропонує прийняти закон про фінансову поліцію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...