facebook

Ложка меду! Стало відомо, що отримувачі субсидії отримають компенсацію

Прес-служба Кабінету Міністрів України повідомила, що згідно рішення Уряду отримувачам субсидії буде відшкодовано різницю в оплаті за послугу теплопостачання, яка виникла внаслідок підвищення тарифу.

b3b42551dc920f8ded0eda9fe4708d0d-709x425

Нагадаємо, що згідно остатніх змін, внесених Урядом до методики розрахунку за централізоване опалення, нарахування за спожите тепло здійснюється із застосуванням коефіцієнту відхилення фактичної температури зовнішнього повітря. Тому субсидіанти, які отримали рахунки за теплопостачання за нормою, обрахованою згідно температурних показників, які виявились нижчими від передбачуваних, скористаються відповідною компенсацією.

Наприклад, якщо кропивничанам нараховувалась субсидія, виходячи з тарифу на тепло по 34,39 грн. за кв.м, а в у грудні 2016 року температурний режим був нижчим за розрахунковий, і фактичний тариф за грудень склав вже не 34,39 грн. за кв. м., а 38,65 грн. за кв. м., а у січня 2017 року він ще зріс до 45,57 грн. за кв. м. площі, то по завершенні опалювального сезону держава відшкодує різницю між базовим і фактичним тарифами, перерахувавши розмір субсидії.

Популярне: Стали відомі причини, через які в Україні перерахують субсидії

Відповідні перерахунки мають бути здійснені одразу по закінченні опалювального періоду в органах соціального захисту населення без безпосереднього звернення самих громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За особовими рахунками громадян в теплопостачальних підприємствах по завершенні опалювального сезону 2016-2017 років має бути здійснений відповідний перерахунок, що відобразиться в платіжних документах споживачів тепла.

Крім того, у березні поточного року отримувачам субсидії також буде проводитись перерахунок розміру субсидії на відшкодування комунальних послуг через планове підвищенням вартості електроенергії. За повідомленням Уряду, перерахунок субсидії на комунальні послуги в обов’язковому порядку має здійснюватись з моменту зміни тарифу на той чи інший вид послуг.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...