facebook

Як залишатись завжди молодим: 10 порад від шаолінського монаха

Думки великого гуру про те, як зберегти своє здоров’я та молодість.

Чого ми бажаємо своїм близьким і друзям, насамперед? Що вважаємо найважливішою частиною життя? Мабуть, ви здогадалися, що мова йде про здоров’я. Але що ми зазвичай робимо для власного здоров’я, окрім пустої балаканини? Якщо ви справді вирішили діяти, зараз — найкращий момент!

218

Пропонуємо вам переклад статті великого майстра бойових мистецтв і монаха Шаоліня Шифу Ян Лей. У ній він дає кілька порад для людей, які хочуть залишатися здоровими та молодими якомога довше.

Не думайте надто багато. Роздуми забирають енергію і роблять вас старішими.
Не говоріть багато. Люди або роблять, або говорять. І краще бути з тих, хто робить.
Якщо ваша робота займає довгий відрізок часу, виконуйте її по 40 хвилин з 10-хвилинними перервами. Довга концентрація зору на одному й тому ж негативно впливає на ваші очі і внутрішні органи.
Коли ви щасливі, контролюйте власні почуття. Втрата контролю над ними зашкодить енергії лунг (енергія вітру або життєвого вітру).
Не варто перейматися через дрібниці та злитися. Це шкодить печінці і кишечнику.
Не дозволяйте собі переїдати. Завжди намагайтеся лишатися трошки голодним. Переїдання шкодить селезінці та іншим органам.
Не поспішайте у власних справах. Пам’ятайте: хто спішить, той людей насмішить.
Якщо ви займаєтеся лише фізичними навантаженнями і не приділяєте часу розслабленню та розтяжці, станете дратівливим і втрачатимете енергію Інь, порушуючи баланс Інь та Ян.
Однак якщо ви не займатиметеся спортом і приділятимете увагу лише спокою, медитації та Цигун, ризикуєте втратити енергію Ян.
Кунг-фу дає вам всі види енергії. Ціль занять — знайти баланс між своїми Інь та Ян. Неважливо, скільки часу ви витратите на це. Головне — знайти те, що необхідно вашому тілу.
Деякі з цих порад складно втілити в наше життя. Наприклад, заняття кунг-фу на наших теренах уже давно перетворилося на винятково бойове мистецтво, та й про енергію лунг чула, у найкращому випадку, одна людина з тисячі.

Але, незважаючи на це, більшість порад актуальні, і справді можуть допомогти покращити здоров’я та відшукати рівновагу у вашому житті. Тож спроби дотримуватись їх зайвими аж ніяк не будуть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...