facebook

Чому новий одяг з магазину життєво необхідно попрати

Ви придбали новеньку сорочку чи штани і одразу вдягаєте, не поправши? Можливо, ви зміните свою думку після прочитання цієї статті.
Доктор наук у сфері мікробіології та імунології Філіп Тірні виявив на новому одязі з магазину дуже небезпечні сполуки, пише econet.

016d85c0706f40ef66a9fb99ef44f3cb71

Зокрема на штанах, блузках, нижній білизні, куртках та інших предметах одягу в мережевих магазинах ховаються такі неприємні речовини:

  • виділення з дихальних шляхів
  • шкірна флора
  • фекальна флора
  • дріжджі

Найбільш забрудненими виявилися купальники, нижня білизна та інші речі інтимного характеру. Справа в тому, що ці речі приміряють або багато людей, або хтось із дуже сильним забрудненням.

Швидше за все, ви нічим не заразитеся і, в більшості випадків, це дійсно так, але потенційно це можливо, – каже доктор Тірні.

Таким чином після того, як одяг приміряло багато людей, ви можете підчепити гепатит А, діарею, стафілокок, сальмонелу, норовірус, грибкові інфекції, стрептокок, педикульоз і коросту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще одна причина попрати одяг після магазину – хімічні забруднювачі. Серед них можуть бути такі:

  • Азобарвники. Здатні викликати шкірну реакцію від легкого до важкого ступеня – почервоніння, свербіж і сухість шкіри.
  • Формальдегідні смоли використовують, щоб одяг не м’явся і не пліснявів. Однак це відомий канцероген. Смоли ще пов’язують з виникненням екземи, лущення шкіри або появи на ній висипу.
  • Етоксилат нонілфенол – токсична речовина, що викликає ендокринні порушення.

Зверніть увагу, що хімічні речовини можуть ховатися в одязі навіть після прання. Коли приміряєте новий одяг в магазині – не роздягайтеся повністю (залиште хоча б білизну, а, прийшовши додому, виперіть і її теж). Непогано буде і вимити руки після походу по магазинах – адже ви чіпали речі, на яких могли бути хімічні речовини та інші забруднювачі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...