facebook

“Ми у точці “ранок 20-го лютого”. Фільм Тихого до 3-ї річниці розстрілу Небесної Сотні

Кінорежисер Володимир Тихий, однин з організаторів та учасників ініціативи “Вавілон’13”, випустив фільм “Небо падає. Три місяці з життя Устима Голоднюка”.

Фільм присвячений третій річниці розстрілу Небесної Сотні, яка вшановується 18 лютого 2017 року.

736b08a-ustim-golodnuk

Стрічка розповідає про те, чим наповнювалися думки і серця Устима і його ровесників всі ці три місяці Майдану.

“Образ Устима будується не через докладний опис чим він займався, який він був зі слів рідних та знайомих, а через те що його хвилювало і заради чого він був на Майдані. Через особисті живі розповіді представників його покоління про власний досвід, що є тотожним досвіду Устима, які позбавлені пафосу та монументалізму”, – розповідає режисер.

СПЕЦПРОЕКТ “НЕБЕСНА СОТНЯ”

Тихий переконаний, що у глядача складеться відчуття причетності до Устима, не як до історичної постаті, а як до близької людини, біль та трагедія долі якого стає твоїм особистим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Майже все, що робиться в нас у фільмах/телепрограмах про Героїв Небесної сотні та й Героїв війни є кондовим наслідуваннням радянського соцреалізму – такий шматок граніту, на який дивишся задерши голову. Цю ситуацію розбавляють живі емоції рідних, які не дозволяють повністю формалізувати трагедію”, – пояснює автор.

При цьому він уточнює, що вчинок героя, те заради чого він загинув, зводиться до формального набору слів “за Україну, за краще майбутнє”, а глядач отримує у результаті трагічну подію та горе батьків і робить висновки – краще тихо сидіть і біда тебе мене.

“Цей фільм змусить пошкодувати глядача не тільки за тим, що три роки тому на Інституцькій трагічно загинув дев’ятнадцятирічний хлопець, а й відчути розкаяння за власні змарновані надії та безініціативність”, – каже режисер “Вавілон’13”.
“Ми до цього часу знаходимося у точці “ранок 20-го лютого 2014 року” і одиниці йдуть на гору по Інституцькій, в той час, як сотні тисячь кажуть: я що дурний лізти під кулі”, –додає він.

Прем’єра фільму відбудеться 19-го лютого на UA:Перший. З 11-тої ранку 20-го лютого фільм можна буде подивитися на каналі “Вавілон’13” в YouTube.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...