facebook

Стать дитини впливає на імунітет вагітної матері: вчені довели

Знайдені докази того, що стать майбутньої дитини прямо впливає на імунну реакцію вагітної жінки.

76e3132184a37432454a31d72ec93f3d (1)

Стаття про дослідження опублікована в журналі Brain, Behavior, and Immunity. Дослідники з Медичного центру Векснера при Державному університеті штату Огайо відстежували стан 80 вагітних жінок протягом усього терміну вагітності і аналізували, чи є різниця в рівні імунних маркерів, які називаються цитокінами, в залежності від статі плоду. Різницю вимірювали за рівнем цитокінів в крові і за їхнім рівнем в зразку, який піддали дії бактерій в лабораторії.

Аманда Мітчелл, глава дослідження говорить:

Ми не знайшли різниці в цитокінах, що містяться в крові, але з’ясували, що імунні клітини жінок, які виношують дівчаток, виробляли більше запальних цитокінів, коли піддавалися впливу бактерій. Це означає, що жінки, вагітні дівчатками, демонструють більш високу запальну реакцію при атаці на імунну систему в порівнянні з жінками, вагітними хлопчиками.

Запалення відіграє величезну роль в імунній реакції, що відповідає за загоєння ран, а також за реакцію на віруси, бактерії і хронічні захворювання. Проте, зайве запалення надає стрес на тіло і може тільки посилити симптоми, пов’язані із захворюванням, на кшталт болю в суглобах або втоми. Необхідно проводити подальші дослідження, але такий підвищений рівень запалення може відповісти на питання, чому жінки, вагітні дівчатками, демонструють більш важкі симптоми деяких медичних станів, ніж жінки, вагітні хлопчиками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...