facebook

Будьте пильні! Цим програмам не місце на вашому смартфоні!

У Google Play зустрічається маса “чудодійних” додатків, що пропонують прискорити інтернет, звільнити оперативну пам’ять, розігнати процесор, продовжити час автономної роботи, передає Корупція Маркет

44

Від мобільних додатків може бути не тільки користь а й шкода, багато шкоди. Деякі додатки безглуздо займають дорогоцінні мегабайти в накопичувачі і оперативної пам’яті вашого смартфона, не роблячи нічого хорошого, а інші і зовсім шкідливі, хоча їх розробники заявляють зовсім протилежне. До того ж йдеться навіть не про якісь конкретні додатки, а про цілі категорії, яким не місце на вашому смартфоні.

Встановлені програми
Дійсно корисних серед них практично не зустрічається. Виробники пристроїв чомусь досі не навчилися створювати хороші програми – всі вони з легкістю замінюються набагато зручнішими аналогами з Google Play. Це відноситься до поштових клієнтів, всіляких органайзерам, медіаплеєрів, фоторедакторам і навіть до додатків камери – все вони, як правило, жахливі і їх необхідно пускати під ніж в найпершу чергу.

Інша справа, що виробники зазвичай намертво вшивають свої додатки в операційну систему. У цьому випадку їх можна видалити, отримавши root-доступ, або відключити через системні настройки.

Антивіруси
Підхопити вірус на Android, не дивлячись на загальне оману щодо цього, дуже важко. Для цього буде потрібно самостійно включити можливість встановлювати додатки з сумнівних джерел (тобто, в обхід Google Play), повзати по сумнівним сайтам, завантажувати звідти APK-файли, запускати їх і погоджуватися з усім, що вони пропонують, і – найголовніше – не оновлювати сервіси Google. В інших випадках можна не переживати щодо вірусів, оскільки хмарна система Google Safety Net прекрасно справляється з ідентифікацією шкідливого коду і блокує або видаляє заражені програми. Жоден з сторонніх антивірусів не впорається з цим завданням краще, зате буде висіти в оперативній пам’яті, навантажувати процесор, споживати трафік і викликати пригальмовування пристрою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прискорювачі інтернету і інша нісенітниця
У Google Play зустрічається маса “чудодійних” додатків, що пропонують прискорити інтернет, звільнити оперативну пам’ять, розігнати процесор, продовжити час автономної роботи і т.д. Чому Google не видаляє їх, незрозуміло, але з заявленими функціями вони не справляються. Ваш смартфон буде працювати набагато краще без них.

Віруси
Деякі смартфони продаються з попередньо встановленими вірусами. Це не жарт. Недопропорядочние китайські продавці з AliExpress і інших сайтів відправляють покупцям смартфони, в прошивки яких вшиті шкідливі програми. Віруси відправляють SMS-повідомлення на короткі номери, постійно щось завантажують і встановлюють, показують рекламу поверх інших додатків або в шторці повідомлень … в загальному, поводяться нахабно і агресивно. Видаляти такі додатки марно – вони вміють дивним чином воскресати. Буде потрібно зносити прошивку і міняти її на нормальну. Інструкції з перепрошивки конкретних моделей можна знайти на сайтах на кшталт 4PDA і XDA-Developers.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...