facebook

Штайнмаєра обрали новим президентом Німеччини

Новим президентом ФРН у неділю, 12 лютого, обраний 61-річний екс-міністр закордонних справ країни Франк-Вальтер Штайнмаєр. За його кандидатуру в першому турі голосування віддали свої голоси 931 делегат Федеральних зборів. Про таке повідомляє Deutsche Welle.

73532
Штайнмаєр замінить на президентській посаді Йоахіма Ґаука (Joachim Gauck), чий термін повноважень офіційно завершується 17 лютого.

Штайнмаєр був фаворитом перегонів і єдиним кандидатом від владної коаліції Німеччини. Інавгурація нового президента відбудеться 19 березня.

Довідка. Раніше Штайнмаєр двічі обіймав посаду міністра закордонних справ Німеччини. А від 2007 до 2009 року був віце-канцлером. Соціал-демократ Штайнмаєр був кандидатом у президенти від партій, які входять до правлячої коаліції: Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС). Німеччина – парламентська республіка, тож посада президента здебільшого церемоніальна. Проте президент має повноваження пропонувати і призначати канцлера. Додамо, Штайнмаєр народився 5 січня 1956 року у Детмольді, що у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. Новообраний президент ФРН – виходець із робітничої родини. Він одружений з суддею в адміністративних справах Ельке Бюденбендер (Elke Büdenbender), у пари є доросла донька.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...