facebook

Українці зможуть їздити до Туреччини за внутрішніми паспортами

МЗС веде переговори з Анкарою про спрощення перетину кордону для громадян України.

Міністерство закордонних справ України веде переговори із Туреччиною про можливість перетину кордону українцями за внутрішніми картками-паспортами.

picture-203488

Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” на каналі 1+1 заявив голова МЗС Павло Клімкін.

“Ми почали серйозну розмову про це з нашими турецькими друзями. Може, це запрацює найближчим часом. Думаю, що вийдемо на результат дуже швидко, але не можу зараз сказати з точністю до одного тижня”, – сказав міністр.

Також, за словами Клімкіна, подібні переговори ведуться і з Білоруссю.

Від листопада 2016 року українцям оформлюють тільки новенькі ID-картки. Однак не всім підряд: тільки бажання для отримання паспорта – замало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз такі пластикові картки видають тільки дітям у 16 років та дорослим у випадку крадіжки або втрати паспорту, якщо це підтверджено спеціальними документами. Крім того, ID-паспорт можна отримати, якщо вам час вклеювати фотокартку у 25 чи в 45 років, та у разі зміни прізвища.

До бази вносять дані про людину, у тому числі – ідентификаційний код, він відтепер буде надрукований просто на паспорті. Також графічно нанесено прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце народження, дата видачі, міститься електронний підпис та фотографія.

У базу вносять також інформацію про шлюб, дітей та місце реєстрації, але жодних позначок в самому паспорті ви про це не знайдете. Ці дані зашифровані на спеціальному чипі.

Після оформлення картку видадуть через 20 робочих днів.

Водночас їздити за кордон за ID-картками все одно не вийде. І хоча в України є угода з Росією та Білоруссю про перетин кордону за внутрішніми паспортами, їхні прикордонники наші нові паспорти за документ не вважають.

6d0a79a07ac5108b3ed339a2a4c239d5

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...