facebook

100 тис. штрафу, довідки і техогляд. Нові правила для водіїв

Народні депутати подали шість законопроектів, які можуть змінити життя водіїв. Серед автомобільних реформ – медичні довідки, збільшення штрафів і технічний огляд, пише fakty.ictv.ua.

politsiya-e1480070844572

Зазначимо, що народний депутат Валерій Карпунцов підтверджує наявність підтримки законопроектів серед колег.

– Якщо комітети дадуть позитивний висновок, думаю, Рада проголосує, – сказав нардеп.

Штрафи за пияцтво

Планують збільшити штраф за водіння у нетверезому стані. На перший раз хочуть залишити 10 200 грн, але за рецидив суму хочуть збільшити у 5 разів (зараз 20 400 грн, пропонують підняти до 102 тис грн).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Один із законопроектів передбачає також профілактичні дії: винному треба буде пройти медичний контроль і походити на лекції про небезпеку водіння в нетверезому стані (з фото та відеоматеріалами).

Якщо водій відмовиться від цього – буде штраф 3 400 грн.

Медичні довідки

Якщо законопроект ухвалять– кожен водій буде зобов’язаний мати медичну справу. У разі її відсутності – штраф 850 грн, а за підробку – 510 грн.

Така довідка буде діяти до 1 року для пенсіонерів і тих, хто займається перевезенням людей або небезпечних вантажів, та 10 років для усіх інших.

Також хочуть змінити сам медогляд – розширити список лікарів перевіркою аналізів, включаючи кров на цукор, групу і резус, зору та вестибулярного апарату.

Нардеп Олег Мусій заявив, що в приватних клініках процвітає корупція, тому довідки буде видавати тільки держава.

Штраф за їзду без прав

За керування автомобілем без водійського посвідчення зараз штрафують на 510 грн. Депутати пропонують підняти суму до 17 тисяч гривень.

Техогляд

У листопаді 2019 року може бути знову введений технічний огляд (ТО) для некомерційних легкових автомобілів.

Нові автомобілі можуть не проходити ТО перші чотири роки. Всі інші повинні отримувати довідку про проходження техогляду кожні 2 роки.

За словами експерта Олега Назаренка, повернення ТО – це вимога Асоціації з Євросоюзом, але Кабмін зробив занадто жорсткі вимоги щодо екології, 60% українських авто їх не пройдуть.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...