facebook

Україна хоче купувати норвезький газ через Польщу

Україна має намір імпортувати норвезький газ через Польщу. Польські партнери почали переговори з Норвегією щодо постачання газу через Балтійську трубу.

?

?

“Поляки прагнуть зменшити політичний тиск і залежність від російського постачальника. Однак подібна взаємодія Норвегії та Польщі може мати свої наслідки і для України, так як українська сторона також матиме змогу отримати доступ до норвезького газу”, – повідомляє “Replyua”.

В 2016 році “Нафтогаз” купував менше газу, ніж в 2015 році. Всього Україна імпортувала природний газ з 15 європейських компаній, загальна частка імпорту з кожної водночас не перевищила 30 %.

Поставки газу на окуповану частину Донецької та Луганської областей здійснюються безкоштовно. Про це повідомив голови “Укртрансгазу” Ігор Прокопів.

“В межах “Укртрансгазу” газ в АТО не поставляється. Я відпускаю газ з великої труби в маленьку. В даному випадку – “Луганськгаз” і “Донецькгаз”. З 1 січня 2016 року, коли “Укртрансгаз” став оператором ГТС, борги цих компаній досягли 900 млн грн. Ми з ними судимося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...