facebook

У Нацбанку порадили українцям готуватися до масових звільнень

Така ситуація може скластися через зростання мінімальної зарплати в 2017 році до 3,3 тисяч гривень. Очікується, що офіційно будуть звільнені 630 тисяч українців. Про це йдеться в оприлюдненому інфляційному звіті НБУ за січень.

poltika_glava-kryma-prizval-k-massovym-uvolneniyam-korrupcionerov_721

За попередніми даними, зростання мінімальної зарплати призведе до зниження зайнятості населення, і воно буде більш масштабним, ніж очікувалося раніше. Загальна чисельність працівників формального сектора економіки в 2017 році скоротиться на 9% порівняно з 2016 роком. Внесок скорочення за рахунок підвищення МЗП складе 5.4 п. П. або близько 630 тис. осіб), відзначають в НБУ.

У звіті Нацбанку така ситуація пояснюється майже дворазовим збільшенням податкового тиску на підприємства на єдиному податку. Проте частково таке зниження компенсується збільшенням неформальної зайнятості.

У НБУ вважають вважає, що збільшення середнього рівня оплати праці в економіці може стимулювати повернення на ринок праці людей, які почнуть пошуки роботи, і, як наслідок, рівень безробіття може збільшитися додатково.

В цілому ж, за оцінками НБУ, зайнятість скоротиться на 5 п. п. порівняно з 2016 роком, що буде відповідати 10% рівня безробіття.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...