facebook

5 іграшок для немовлят, які точно знадобляться

Новонародженій дитині зазвичай надаривают багато іграшок, але більшість з них так і не використовуються з ряду причин. Вони або дратують психіку малюка, або просто йому не цікаві, або ще не підходять за віком. Які ж іграшки точно знадобляться у перші місяці життя?

Baby on white background with clothing, toiletries, toys and health care accessories. Wish list or shopping overview for pregnancy and baby shower. View from above. Child feeding, changing and bathing
Перші кількох місяців маляті будуть цікаві і потрібні для розвитку ті іграшки, які зможуть бути корисними для сприйняття аудіовізуальних образів.

ЯСКРАВЕ БРЯЗКАЛЬЦЕ-ПРОРІЗУВАЧ

З перших тижнів можна вже знайомити малюка з брязкальцем. Краще, щоб вона була універсальною, тоді пізніше можна буде використовувати іграшку в якості прорізувача.

Іноді трусіть брязкальцем перед дитиною, і ви побачите, як він почне прислухатися і шукати очима бік, звідки цей звук виходить. Якщо ж покласти брязкальце в маленьку ручку і ви побачите в дії хапальний рефлекс дитини.

yuuuu

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

МОБІЛЬ

Мобіль не тільки може заспокоїти дитину, особливо якщо він музичний, але й розвивати візуальне сприйняття дитини, його навички тривалий час зосереджуватися на одному предметі. Крім того, малюк з перших місяців зможе навчитися розрізняти кольори і форми на підсвідомому рівні і пізніше його буде значно легше навчати цим поняттям.

uiiii

МУЗИЧНА ІГРАШКА

Музичні іграшки приводять у захват дітей будь-якого віку. Але самих маленьких музика зможе заспокоїти перед сном і розважити днем, коли малюк лежить в ліжечку або грає.

Серед перших музичних іграшок можна віддати перевагу мобілю, а також спеціальним м’яким іграшкам, які можуть на нього підвішуватися, вони теж можуть видавати різні звуки. Тільки стежте, щоб музика була приємною, відтворення має бути без перешкод, шуму і перебоїв.

wwww

НЕБИТКЕ ДЗЕРКАЛО

Крихіткам дуже корисно грати зі спеціальним міцним дзеркалом (часто воно в м’якій тканинній оправі), яке вони можуть тримати в руках і розглядати своє відображення. Звичайно, дитина навряд чи буде розуміти, що бачить себе, але це заняття дуже забавляє дітей.

ooo

КНИЖКУ-ШУРШАЛКУ

Книжка-шуршалку з м’якими сторінками — універсальна іграшка для малюка, оскільки розвиває і візуальне сприйняття за рахунок яскравих картинок, і видає звуки, якщо сторінки пом’яти руками. Така іграшка дуже довговічна, і дуже часто в неї вшивають дзеркало, про який ми говорили раніше.

ppppp-600x577

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...