facebook

Алкоголь і фашисти: в Одесі видали “Ватну азбуку”

В Одеській обласній бібліотеці відбулася презентація книги “Ватна азбука Альоші Ступіна”, яка є сатирою на те, що зараз відбувається в Росії
Книга написана нібито від семирічного Альоші Ступина з села Реутового і видана в Одесі видавництвом “Піраміда”, інформує 048.ua.

im578x383-vata1

Альоша Ступін – це альтер-его російського художника і політичного емігранта Ігоря Поночовного. Як тільки Росія анексувала Кримський півострів в 2014 році, Поночовний покинув Санкт-Петербург і переїхав до Сан-Франциско (США).

Все почалося наступного дня після так званого референдуму в Криму, коли художник опублікував картинку “Папа і дядько Сережа святкують перемогу над фашистами”. Вона відразу стала хітом. Ігор Поночовний продовжив арт-проект, роблячи малюнки від імені дитини і висміюючи атмосферу загального тріумфування в РФ.

В соціальних мережах і блогосфері стали з’являтися малюнки, стилізовані під дитячі. На них навіть букви “И” була перевернута, як латинська “N”. Увесь Інтернет повірив в міф маленького хлопчика з селища міського типу, дивуючись з його малюнків.

Під час Skype-конференції художник назвав російське суспільство “хворим”. Кілька разів під час бесіди з одеситами він назвав Крим українським.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

im578xAny-vata4 im578xAny-vata5 im578xAny-vata6 im578xAny-vata7 im578xAny-vata2 im578xAny-vata3

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...