facebook

З Росії знову їде “гумконвой” на Донбас

Росія знову направила на Донбас автоколону з так званою “гуманітарною допомогою”.

43066

Про це повідомили в прес-службі МНС РФ.

“О 04:00 мск більше 100 автомобілів з гуманітарною допомогою вийшли з Донського рятувального центру МНС в селищі Ковальовка Ростовської області в бік російсько-українського кордону”, – йдеться в повідомленні.

У МНС запевняють, що вони везуть близько 1200 тонн гуманітарних вантажів, серед яких продукти харчування, предмети першої необхідності, медикаменти, пожежно-технічне майно, художня і навчальна література.

На шляху прямування колона розділиться на дві: одна з них поїде в пункт пропуску “Матвєєв Курган”, друга – в пункт пропуску “Донецьк”. Після цього вони продовжать рух в Донецьк і Луганськ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Україна не раз відзначала, що Росія використовує практику “гумконвоїв” на Донбас, щоб постачати незаконним збройним формуванням озброєння, боєприпаси і живу бойову силу.

Як відомо, Україна виступає проти безконтрольного в’їзду на свою територію так званих “гумконвоїв” з РФ, в яких можуть везти допомогу проросійським бойовикам.

Зазвичай російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характеру вантажу часто не відповідає зазначеному у повідомленнях з боку РФ.  За даними розвідки, автомобілі з так званого “гумконвою”  везуть на Донбас боєприпаси та зброю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...