facebook

Starbucks найме 10 тисяч біженців у відповідь на розпорядження Трампа

Представники Starbucks повідомили про намір найняти 10 тисяч біженців протягом наступних п’яти років, у відповідь на розпорядження президента Дональда Трампа (Donald Trump) щодо безстрокового призупинення прийому сирійських біженців і тимчасової заборони на в’їзд в країну людей з шести країн з мусульманською більшістю.

ct-starbucks-20170129-1

Говард Шульц (Howard Schultz), голова ради директорів і генеральний директор компанії Starbucks, в листі до співробітників в неділю, 29 січня, розповів, що прийняття на роботу буде проводитись в мережі кав’ярень по всьому світу, починаючи з Сполучених Штатів, де основна увага буде зосереджена на іммігрантах, «які служили в американських військах, як перекладачі або допоміжний персонал».

Шульц, прихильник Хілларі Клінтон (Hillary Clinton) під час президентських перегонів, націлився і на інші частини програми Трампа, зосередженій на імміграції. Ця програма скасовує закон колишнього президента США Барака Обами про охорону здоров’я та реструктуризацію торгівлі з Мексикою. У листі говорилося, що Starbucks допоможе фермерам, які вирощують каву в Мексиці та надаватиме медичну страховку працівникам, що мають на це право, якщо закон про охорону здоров’я скасують та повернуть імміграційну програму назад, ще до президенства Обами, дозволяючи молодим іммігрантам, що приїхали в країну ще дітьми, подати заяву на дворічне відтермінування депортації і дозвіл на роботу.

Цей крок відображає зростаючу складність, з якою стикаються підприємства при роботі з адміністрацією Трампа. Трамп зустрівся з керівниками компаній Ford, General Motors і Boeing, попросивши їх створити нові робочі місця в Сполучених Штатах, в той же час називаючи кожне оголошення про нові заводські робочі місця «успіхом», навіть якщо ці розширення були заплановані ще до його президентської перемоги.

Але не всі корпоративні лідери прийняли Трампа. Шульц додав, що Starbucks буде прагнути спілкуватися з працівниками частіше: «Я чую вашу тривогу щодо атаки на цивілізованість і права людини, які так довго були для нас звичайною річчю».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...