facebook

Японія стане ближче до України

Президент України Петро Порошенко оголосив 2017 рік роком Японії в Україні. У зв’язку з цим, протягом поточного року по всій Україні планується проведення численних заходів, присвячених японській культурі.

ff9bcbe0318f32d95fca6648a5199ca3

Не стало винятком і Запоріжжя. Так, 28 січня офіційно за східним календарем в свої права вступив Рік Півня.

6782489234

Багатьом українцям східна культура так і залишається не зовсім зрозумілою, тому співробітники запорізької Центральної бібліотеки вирішили разом з городянами доторкнутися до вивчення загадкової Японії. Організатори свята радять запорожцям цікавитися звичаями жителів країни висхідного сонця. Здавалося б, під час чайної церемонії можна лише насолоджуватися гарячим напоєм, але японці кажуть, що цей обряд зміцнює сім’ю.

874657

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Ось, наприклад, всьому світу відомий ритуал споглядання квітучої сакури. З точки зору європейця, цвіте вишня і все, а для японця – це можливість релаксації, можливість подумати про вічне. Про те, що якісь проблеми з життя одномоментні, а сакура як цвіла щорічно, так і буде цвісти, – розповіла Валентина Семешко, завідуюча методико-бібліографічним відділом Центральної бібліотеки.

2334680
Японія – країна контрастів. Нанотехнології поєднуються зі старовинними традиціями. Японці не ходять один до одного в гості. Для них є звичним залишати в дверях записку: «Тут був я».

– Японія знову ж дуже унікальна тим, що тут мирно співіснують і дві релігії. Буддизм з індуїзмом. Замість релігійних війн у них склався союз двох релігій,і тому вони відвідують храми, моляться. Дуже цікавий обряд очищення, коли кожен японець повинен почути удари 108 дзвонів, – говорить Наталія Коломбэе, завідуюча відділом обслуговування Центральної бібліотеки.
Мистецтво бонсай, медитативні практики, аніме – це лише поверхневі знання про японську культуру. Сприйняття життя через призму філософії і беззаперечне слідування висловом Геракліта: «Все тече, все змінюється» – ось що насправді характеризує японців.

Нагадаємо, на думку Порошенка, оголошення 2017 року роком Японії в Україні допоможе зблизити українську і японську культури. Крім цього, президент сподівається, що “безпрецендентна подія” – рік Японії в Україні, активізує і збільшить прямі японські інвестиції в економіку України.

Указ про святкування Року Японії в Україні Порошенко підписав під час зустрічі з послом Японії в Україні Сігекі Сумі. Повідомляє Дзеркало тижня.

9634845677

Підвищувати знання українців про японську культуру вже зголосилися ландшафтні дизайнери, проанонсировав конкурс “Ландшафтна весна — 2017. Японські ремінісценції”, заплановано проведення майстер-класів з каліграфії і одяганню в кімоно. Крім цього, лінгвісти впевнені, що Рік Японії в Україні буде сприяти захопленню попиту на вивчення японської мови. Також цікавими можуть стати навчальні заняття не тільки по приготуванню всім знайомих суші, але і японських солодощів – вагаши, повідомляє Сегодня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...