facebook

Перчіть на здоров’я: вчені кажуть про користь гострої їжі

Є люди, котрі стараються уникати таких інгредієнтів у стравах, як кайєнський перець та чилі, інші ж, навпаки, полюбляють, коли в роті “пожежа”. На думку вчених, останні мають рацію.

Дослідники з Вермонтського університету дійшли висновку, що люди, які принаймні раз на місяць їдять гострий перець, мають на 13% нижчий ризик померти від інфаркту чи інсульту.

Homemade DIY natural hot chilli sauce sriracha

Про це повідомляє The Huffington Post із посиланням на PLOS One.

Упродовж 6 років науковці провели опитування серед понад 16 тисяч дорослих американців. Щоправда, їхнє дослідження носило суто обсерваційний характер, і поки не доводить напевне наявність причинно-наслідкового зв’язку.

Але є ще кілька цікавих гіпотез про гостреньке.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перець чилі може допомагати у схудненні

Капсаїцин, компонент, завдяки якому, власне, перець чилі так страшно пече, може допомагати тіло перетворювати білу жирову тканину на буру. Остання вважається “розумним жиром”, і “оснащене” нею тіло ефективніше спалює калорії.

Щоправда, учені з Університету Вайомінга поки що проводили експерименти, які підтверджують чарівний ефект капсаїцину, лише на мишках. Але чому б і собі не спробувати?

A joyful chef with chilly pepper in his mouth

У чоловіків, що їдять багато гострої їжі, рівень тестостерону може бути вищим

На це вказують результати дослідження, надруковані нещодавно в журналі Physiology and Behavior. А раніше вчені вбачали зв’язок між любов’ю чоловіків до капсаїцину та домінантною поведінкою, агресією та потягом до ризику.

Chopped Chocolate Bar with Red Chilli Pepper on wooden background closeup. Chunks of Broken dark chocolate bar on wood table macro.

Капсаїцин може допомагати регулювати рівень цукру

Згідно з результатами дослідження 2006-го року, опублікованими American Journal of Clinical Nutrition, перець чилі, хай навіть у “вуглеводній” страві, не дає різко підніматися рівцю цукру в крові. Якщо це справді так, цей лайфхак став би в пригоді людям, які хворіють на діабет ІІ типу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...