facebook

Україна на межі серйозного конфлікту з Ізраїлем

В УМАНІ СТАВСЯ КОНФЛІКТ МІЖ ВІРЯНАМИ ТА МІСЦЕВОЮ ВЛАДОЮ

Не вгасають пристрасті щодо конфлікту в Умані, що стався напередодні вшанування дня Голокосту, який може перетворитися в міжнародний скандал після того, як в мережу потрапило фото на якому правоохоронець б’є кийком релігійного єврея, що стоїть на колінах. Принаймні такої думки дотримується адвокат хасидської громади Умані, про що заявив зі сторінок інтернет-видання «IzRus».

pritcha-borodatyj-evrej

Як стало відомо, конфлікт між поліцією та общиною брацлавських хасидів, що проживають в Умані стався через спробу комунальниками знести так званий «міст коенів», що був побудований релігійною громадою, аби хасидські цадики, згідно ритуалу могли потрапити до могили цадика Нахмана не ступаючи на землю, де лежать мертві. Міст був збудований над проїзною частиною так, що вантажні машини під ним не могли проїхати. Саме тому ому міська влада вирішила демонтувати цю споруду.

Проте, на думку адвокатів громади, знести міст можливо тільки за вказівкою Державної архітектурно-будівельної інспекції, якого у міського управління доброустрію немає. Між хасидами та комунальниками виникла бійка, в яку втрутились поліціянти, зайнявши сторону комунальників і застосувавши кийки. Між тим, як стверджують у поліції порушень або перевищення повноважень з боку підлеглих — не бачать. Прес-офіцер запевняє: кийком вгамовували тільки одного — агресивного паломника, який кину зварювальний апарат в комунальника.
«Він створив загрозу застосування фізичного насильства стосовно співробітника комунальної служби та щодо працівника поліції відповідно співробітником поліції було прийнято рішення про застосування спецзасобу».

Отже, міст був знесений. Як стверджує адвокат громади Ярослав Гутарін: «Віряни не зможуть проводити молитви. А це вже порушення права людини на віросповідання. У наступному році в Умань можуть не приїхати 10 тис. Паломників, які традиційно щороку відвідують могилу».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...