facebook

Здоровий секс: що турбує чоловіків

Бути завжди готовим до сексу, бути жадібним, хотіти завжди і скрізь… Стереотипи про чоловічу сексуальність часто стають джерелом тривоги і проблем з потенцією. Сексолог Катрін Солано розбирає основні страхи і способи протистояти їм.

sex

1. ВІН БОЇТЬСЯ, ЩО НЕ ЗМОЖЕ КОНТРОЛЮВАТИ ЕРЕКЦІЮ

Відчуття контролю над своїм членом для чоловіка рівносильно відчуття влади. Принаймні, у цьому переконують оточення, реклама засобів для потенції і життєва мудрість. Але у підсумку така установка стає однією з головних причин стресу і низької самооцінки. Одна думка про те, що він не зможе продемонструвати коханій жінці свою силу, може призвести до втрати ерекції. Цей страх дуже часто призводить до проблем з потенцією у чоловіків: невдача тягне за собою тривогу, а тривога породжує невпевненість у собі.

Що робити?

Стрес — головний ворог ерекції. Дайте партнеру відчути себе комфортно під час сексу. Не оцінюйте його «витривалість», не відпускайте жартів на цю тему. Порада для чоловіків: спробуйте спеціальні практики релаксації. Медитація, йога, черевне дихання — все це допоможе знизити напругу і краще володіти своїм тілом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2. ВІН БОЇТЬСЯ ПОРІВНЯННЯ З ІНШИМИ

«Мій колишній робив це краще» — фраза, почути яку боїться чи не кожен чоловік. Хоча найчастіше в такій формі її ніхто не вимовляє, натяк на невідповідність заданої кимось планці може зводити чоловіків з розуму. На консультаціях багато зізнаються, що хотіли б партнерку з невеликим досвідом, тільки щоб не мучитися сумнівами і підозрами.

Що робити?

Не критикуйте те, що робить партнер, тим більше — не висміюйте його і не приводите в приклад свій минулий досвід. Якщо ви все ж хочете щось поміняти, говоріть у формі побажань: «Знаєш, мені було б дуже приємно, якби ти…» Не забувайте хвалити партнера, коли йому вдається зробити вам приємне (але будьте чесні, не лестите).

3. ВІН БОЇТЬСЯ, ЩО НЕ БУДЕ ГОТОВИЙ ДО ДРУГОГО РАЗУ

Після оргазму у чоловіка наступає період розрядки: мошонка розслабляється, а яєчка опускаються вниз, а сексуальне бажання на деякий час притупляється з-за викиду гормонів задоволення. Час, що йде на відновлення, у кожного своє — це може бути і пара хвилин, і кілька годин). Більше того, з віком цей час тільки зростає. Це природні фізіологічні процеси, але деякі чоловіки вимагають від себе постійної готовності до нових подвигів.

Що робити?

Чоловікам – насамперед усвідомити, що є інші способи продовжити задоволення. Спробуйте повільний секс, робіть перерви, міняйте пози і способи стимуляції. Так ви не тільки подаруйте партнерці більш повні відчуття, але і відкриєте собі доступ до більш яскравим відчуттям.

4. ВІН БОЇТЬСЯ ЗІЗНАТИСЯ, ЩО НЕ ЗНАЄ, ЯК ДОСТАВИТИ ВАМ ЗАДОВОЛЕННЯ

Багато чоловіки приходять на консультацію зі скаргами на те, що їм не вдається задовольнити партнерку. Вони пригнічені, вони сумніваються у своїй привабливості. Вони просять дати їм препарат, який чарівним чином подарує їм здатність доводити до оргазму будь-яку жінку. Але в ході бесіди з’ясовується, що вони ніколи не розпитували партнерку про те, які ласки їй подобаються, а їх знання про вагіні простягаються не далі пари статей про «точку G» в популярних журналах. На подив вони відповідають, що «справжній чоловік» і так повинен вміти доводити жінку до екстазу, а розпитувати принизливо.

Що робити?

Коли ми вперше сідаємо за кермо автомобіля, ми довго освоюємося, приноравливаемся до його габаритам, вчимося натискати на педалі плавно і природно, перш ніж відчуємо себе на дорозі впевнено і невимушено. У сексі ми теж не можемо бути майстерними з перших рухів. Тільки досліджуючи тіло іншого, ми розуміємо, як воно працює, на що і як відгукується.

5. ЙОГО (ВСЕ ЩЕ) ТУРБУЄ РОЗМІР ЙОГО ЧЛЕНА

Багато чоловіків, як і раніше, переконані, що задоволення жінки залежить від того, наскільки глибоко ви здатні проникнути в неї. Урологи відзначають, що серед чоловіків, які хірургічно збільшують собі пеніс, багато бодібілдерів. На тлі великих м’язів їх «головний орган» здається просто крихітним. По-перше, розмір пеніса в стані спокою ще нічого не говорить про його розмір у стані ерекції. По-друге, при глибині піхви 12 см в стані спокою довжини пеніса 12,5 см цілком достатньо.

Що робити?

Замість того щоб придивлятися до свого пеніса, чоловікам варто зосередитися на тому, від чого залежить задоволення партнерки. Тільки у 30% жінок бувають вагінальні оргазми. А це означає, що для 70% зовсім не важливо, якої форми, довжини і товщини ваш пеніс. А ось що стосується клітора, то тут поле для експериментів дійсно неосяжне – для тих, хто налаштований його досліджувати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...