facebook

“Не вистачає робочих рук”: Уряд Польщі заохочуватиме українців приїздити до країни

Наразі в уряді республіки триває робота над пропозиціями для іммігрантів зі Сходу щодо приїзду для праці та проживання
Міністр сім’ї, праці та соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська заявила, що здійснюватиме заходи щодо залучення робітників зі Сходу Європи – зокрема і України – адже в країні не вистачає робочих рук, передає “Укрінформ”.

95021

“Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук”, – наголосила Рафальська та зазначила, що в Міністерстві розвитку республіки наразі триває робота над пропозиціями для іммігрантів зі Сходу щодо приїзду для праці та проживання.

“Ця політика заохочуватиме приїзд до нас іноземців зі Сходу”, – заявила вона та додала, що ця політика мусить певним чином контролюватися. Уряд Польщі бажає надавати громадянам України візи більш довгі періоди часу та планує заохочувати молодих українців до отримання документів на постійне проживання і польського громадянства.

Зазначається, що міжвідомча група вже готує необхідні зміни до міграційного законодавства Польщі. За словами заступника міністра розвитку республіки Єжи Квецінського, ця політика спрямована загалом до українців і має стати “ефективним рецептом вирішення демографічної кризи в Польщі”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...