facebook

Суд по Януковичу: свідок розповів, з ким “легітимний” втік з України

Екс-президент України Віктор Янукович покинув країну 23 лютого 2014 року в компанії Любові Полєжай, яка вважається його цивільною дружиною, колишнього генпрокурора Віктора Пшонки і екс-глави Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка.

754133

Про це розповів співробітник Управління державної охорони в ході дачі свідчень у Печерському районному суді Києва, який розглядає справу Януковича за звинуваченням у державній зраді, пише Censor.net.

З Києва Янукович вилетів на вертольоті. Для відволікання уваги також був запущений президентський автомобільний кортеж.

“Приблизно о 23 годині 21.02.2014 р. я почув по радіо, що Янукович вилетів з Межигір’я в невідомому мені напрямку. Приблизно в 00:00 я отримав вказівку виїхати до Харкова у складі передової групи. Разом з нами виїхали і інші автомобілі, але ми виїжджали не разом, кожен автомобіль окремо. Зустрілися на 110 км траси Київ-Харків на заправці. І вже після разом рушили в Харків. В місто приїхали приблизно в 10:00 22.02.14 в обласну адміністрацію, де я мимохідь побачив Януковича. Там він дав інтерв’ю журналістам і збирався відвідати харківський з’їзд Партії регіонів. Але з невідомих мені причин він туди не потрапив”, – заявив один із співробітників держохорони.

В аеропорту Харкова Януковича і супровідників вже чекали 2 вертольоти Agusta. В один із них сів Янукович, Полежай та інші особи, каже свідок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Напрямок польоту мені було невідомо. Під час польоту я дізнався, що диспетчер “Украероруху” надав наказ повернутися в аеропорт Харкова, посилаючись на наказ Турчинова. Пілот повідомив, що нам не вистачить пального для повернення, і було вирішено здійснити посадку в місті Донецьк. Після приземлення приблизно о 16:30 Кобзар дав вказівку перевантажити речі в 2 інших літака типу Фалькон. Ми перевантажили речі. Приблизно через 10-15 хвилин до нас підійшли озброєні люди, які представилися прикордонниками і повідомили, що не дозволять здійснити виліт літака”, – пояснив представник УДО.

Після цього Янукович пересів з літака в автомобіль, який поїхав разом з Полежай до великого приватного будинку. Свідок припускає, що цей будинок належав олігарху Рінату Ахметову.
Із Запорізької області у Крим Януковича вивозив російський спецназ. Там його вже чекали Пшонка і Захарченко. З Криму Янукович з соратниками вилетіли в Росію, але потім борт з якихось причин повернувся назад на півострів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...