facebook

“З 1945 року світ не бачив такої перемоги”: соцмережі про закриття фабрики Roshen у Липецьку

Серед користувачів соцмереж активне обговорення викликав факт закриття фабрики Roshen у російському Липецьку. MIGnews.com.ua зібрав найцікавіші, на нашу мнениню, коментарі.408
Журналіст Михайло Ткач поміркував про роботу так званих “порохоботов” – блогерів, які, як вважається, відстоюють пропрезидентську позицію в соцмережах: “День, коли оголосили про закриття липецької фабрики пропонується проголосити днем порохобота. Все-таки перший випадок, коли не треба на чорне казати біле. Не бачив їх ще такими щасливими”.

1 2 3 4 5 6

Журналіст Дмитро Корнійчук розглянув детальніше факт закриття фабрики: “Рошен заявив, що в квітні закриває липецьку фабрику. До чого це?
1) З економічної точки зору, Порошенко стільки вже заробив за половину президентського терміну, що окупив покупку липецької фабрики, інвестиції і прибуток на сто років вперед. Тому її можна спокійно законсервувати.
2) З політичної точки зору:

  • Порошенко позбувається одного з головних аргументів його критиків “мовляв, у нас з росією війна, а у вас там працює бізнес”;
  • Порошенко починає готуватися до парламентської і президентської кампанії, яка, на відміну від 14-го року, буде будуватися на антиросійській риториці. Тобто – порошенко забирає собі нішу “яструба”;
  • Порошенко офіційно ховає мінські домовленості, оскільки тепер він буде тільки “мочити” путіна, не побоюючись наслідків для свого бізнесу. А значить – ми не побачимо жодного прогресу;
  • Порошенко дає сигнал Трампу: республіканці повинні підтримувати його антипутінську лінію. І поради про світі він не має наміру приймати”.

8 7 9 10

Журналіст Ігор Соловей розповів про своє бачення ситуації: “Коли ти позичив людині 100$, то це його проблеми як він буде їх віддавати. Але коли ти позичив наприклад, 1 млн – то це вже твої проблеми, як їх тобі будуть віддавати. Так і Липецьку фабрику Roshen: Кремль тримав Порошенко за я***, блокуючи її діяльність і не дозволяючи продати – щоб розганяти зраду. Тепер її нахрен закривають – і +700 осіб до армії безробітних (множимо на 2 – члени сімей) + мінус податки. Так що тепер проблеми Липецьк – це проблеми Путіна”.

11 12

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляв MIGnews.com.ua у жовтні 2016 року президент корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський заявив, що провести операцію з продажу фабрики в Липецьку заважає президент Росії Володимир Путін. Раніше джерела повідомляли, що вірогідним покупцем кондитерської фабрики концерну Roshen в Липецьку може стати один з найбільших російських кондитерських холдингів “Слов’янка”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...