facebook

СБУ підозрює компанії Ахметова в торгівлі з бойовиками окупованого Донбасу

Слідчий СБУ за рішенням суду отримав доступ до документів низки компаній, через які організовано постачання лісоматеріалів для потреб бойовиків на тимчасово окупованих територіях.

derevo_lis_a2bb191

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м. Києва від 10 травня.

За даними слідчих, у 2015-2016 рр. керівник і бухгалтер ПП «Аннтей-В», та колишній керівник ДП «Київське обласне управління лісового господарства» постачали лісоматеріали через фірму «Аннтей-В» по її контрактах з підприємствами вугільної промисловості.

Йдеться про договори з ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит», ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит», ДП «Шахта Південнодонбаська №3», ДП «Макіїввугілля», ДП «Дзержинськвугілля», ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1», ТДВ «Шахта «Білозерська», ТОВ «ДТЕК Павлоградвугілля», ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», ПАТ «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», ДП «ВК «Краснолиманська».

Більшість приватних підприємств із цього списку входять у групу Ріната Ахметова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Головне управління СБУ у Києві та Київській області веде кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму). Чому слідство вважає, що деревина ввозиться на територію ОРДЛО саме для потреб незаконних збройних формувань, у судовому реєстрі не повідомляється.

Слідчий попросив про доступ до документів, що подавалися до Херсонської митниці – вантажно-митних декларацій, сертифікатів походження лісоматеріалів, тощо.

Фірма «Аннтей-В» зареєстрована у Горлівці Донецької області. Від початку заснування і по сьогодні офіційним власником значиться Віктор Цуприк, колишній бізнес-партнер Павла Зінова по ТОВ «Лаокоон».

Зінов працював директором департаменту матеріального забезпечення МВС за часів Віталія Захарченка.

Павло Зінов був прийнятий на роботу в МВС у грудні 2011 року. До того він очолював Департамент адміністративно-господарського забезпечення Державної податкової служби України, яку очолював Віталій Захарченко до призначення на міністерську посаду. Відомо, що Зінов, як і екс-міністр Захарченко, походить із Костянтинівки Донецької області.

В середині 2000-х років Зінов був засновником компаній «Приваттур», «Дент-сервіс» і «Ваше право», в яких його бізнес-партнером виступав колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, пишуть «Наші гроші».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...