facebook

8 самих курйозних випадків звільнення у світі

Часом начальство демонструє чудеса винахідливості, намагаючись придумати причину для звільнення неугодного співробітника.

І якщо банальні запізнення, лінь і не вчасно зданий звіт в якості причини не підходять, то привід можна знайти і більш курйозний.

gettyimages-119702748

1. Випадок на птахофабриці

1484411709_1

Ця історія сталася на птахофабриці, де працювали двоє приятелів. В їх завдання входило укладати оброблені тушки птиці на стрічку терміналу для наступної упаковки. Як-то раз друзі знайшли на вулиці дохлого грифа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вирішивши, що така екзотична птиця обов’язково порадує покупців більше, ніж курка, хлопці відправили грифа на упаковку. Правда, після цього їх блискуча кар’єра на птахофабриці була закінчена. Мало того, що вони були звільнені, перед відходом їх примусили продезінфікувати все приміщення.

2. Не зійшлися в музичних смаках

1484411715_2

Опрацювати в перукарні молодої співробітниці довелося всього пару місяців. До того моменту, як вона вирішила переключити радіостанцію, яка постійно грала в салоні. Така «самодіяльність» не припала до смаку начальству і працівниця була в цей же день звільнена. Чи може їм просто музика не сподобалася?

3. Звільнений за сміх

1484411701_3

Ніколи не смійтеся над начальством, це доводить на власному прикладі ще один постраждалий від несправедливого звільнення. Джеймс займався ремонтом житла для офіцерів Міністерства оборони США. Якось йому довелося супроводжувати в апартаменти нового мешканця-генерала. В цей час відповідальні прибиральники ретельно натерли підлогу, на якому і розтягнувся генерал, не послухавши застережень супроводжуючого.
Останній вважав ситуацію вкрай потішної і не втримався від сміху. Він довго реготав, поки не був звільнений… Правда, не шкодує про подію і вважає, що здорово продовжив собі життя тоді, адже сміх, як відомо, корисний.

4. Зразковий співробітник

1484411752_4

Якийсь менеджер так захоплено любив свою роботу, що був у захваті від усього, що його оточувало – колеги, графік, діяльність. В його обов’язки входила автоматизація підприємства. З властивим йому завзяттям, співробітник довів багато дії до автоматизму.

Одного разу в компанії оголосили новий конкурс, в ході якого будуть переглянуті обов’язки співробітників, непотрібні кадри будуть скорочені. Менеджер так відповідально взявся показувати свою важливість начальству, що брався за будь-яку роботу, виконував всі доручення. В ході співбесіди, бос повідомив йому, що його діяльність настільки автоматизувала всю роботу на підприємстві, що менеджеру більше нічого робити, крім як звільнитися… Отримавши відмінні рекомендації, менеджер пішов геть розмірковувати про те, що зайва ініціативність карається.

5. Проблеми зі слухом

1484411693_5

Один працівник служби доставки на час відпустки начальниці отримав завдання щодня відправляти посилки якомусь Майклу Фіну. Працівник старанно взявся виконувати доручення. Повернувшись з відпустки, начальниця жахнулася такий «старанності» співробітника. Оскільки вона просила відсилати «мікрофільм». Нещасному ж порадили купити слуховий апарат і звільнитися.

6. Обережно з резюме!

1484411687_6

Газетні оголошення про вакансії часто підносять умови для шукачів роботи в дуже прикрашеному вигляді. На таку вудку попався, і наш наступний герой. Він тільки влаштувався на роботу в компанію і встиг пропрацювати там 4 місяці, як знайшов в одній з газет оголошення про відкриту вакансію. Робота була схожою з його, однак, умови здалися невдачливому кандидату краще тих, що були у нього. Він не довго думаючи, виславши резюме за вказаною адресою.

Через пару днів він був викликаний власним начальником з претензією, мовляв, якщо йому не подобається його робота, йому варто пошукати краще в іншому місці. Виявляється, співробітник вислав резюме за адресою свого підприємства. Відчайдушний працівник не розгубився і запропонував керівництву забезпечити йому умови праці, які були описані в оголошенні. Втім, його пропозиція не знайшло відгуку і він був звільнений.

7. «Пиццевор»

1484411763_7

Іноді кар’єру може зіпсувати навіть шматок піци. Якийсь менеджер працював в компанії майже два роки. Одного разу, після обіду він помітив, що колеги залишили після себе недоїдені шматки піци на столі. Голодний працівник вирішив, що добра не варто пропадати – адже все одно викинуть, і доїв залишки. Пізніше з’ясувалося, що залишки піци збиралися забрати додому співробітники, а колега їх просто «об’їв» без попиту. На перевиховання голодний менеджер був викликаний до начальника, який вирішив позбутися такого неблагонадійного підлеглого.

Справжні фахівці своєї справи, які свідомо ставляться до роботи навряд чи можуть «потрапити під статтю».

8. Саме незвичайне звільнення в історії

1484411711_8

У 2009 році в США була звільнена Кімберлі Сванн.

Причина звільнення, як і сама ситуація досить курьезна. Перебуваючи на роботі, Кім поміняла статус в Facebook, заявивши: «Як нудно на роботі».

Начальник дівчата, перебуваючи у неї в френд-листі і будучи теж онлайн в робочий час, побачивши статус, викликав підпорядковану до себе. З порога він заявив: «Кім, вистачить сумувати!» І запропонував необачної співробітниці написати заяву на звільнення. А ви ще додаєте начальство в друзі в соціальних мережах?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...