facebook

Україна отримає безвіз, вона на нього заслуговує, – посол ЄС

У представництві ЄС в Україні не можуть назвати конкретну дату узгодження безвіза для України, але сподіваються, що це станеться протягом наступних декількох місяців
Про це заявив глава представництва, посол Хьюг Мінгареллі в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

im578x383-mingarelli_650x410

“Я не можу назвати вам точну дату, але сподіваюся, що упродовж наступних кількох місяців буде формальне рішення, яке дозволить українцям короткотермінове перебування у Євросоюзі без віз. Український народ на це заслуговує, адже Україна виконала всі зобов’язання, всі умови, що їх висунув ЄС”, – сказав він.

За словами посла, рішення на користь спрощення візового режиму для Грузії, прийняте в ЄС напередодні, є доказом того, що Євросоюз “рухається в правильному напрямку в питанні спрощення візового режиму для Грузії і України”.

Як зазначив Мінгареллі, рішення про Грузію прийнято дещо раніше тому, що між Грузією і ЄС раніше почався процес обговорення та запровадження безвіза.

“У цьому немає якогось політичного підґрунтя, запевняю вас. По суті, нема ніяких проблем – всі погоджуються, що Україна виконала все, що мала, і що українці мають подорожувати на короткий термін до ЄС без віз”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У грудні минулого року Євросоюз погодив оновлений механізм припинення безвізових режимів, від якого залежав прогрес у запровадженні безвіза для України і Грузії.

Як пояснив Мінгареллі, Україна тепер повинна дочекатися формального схвалення цього механізму, після чого відбудеться “тріалог” – консультації між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією, – щоб остаточно узгодити візову лібералізацію для України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...