facebook

Зареєструвати спадок в Україні можна без нотаріуса

У 2017 році зареєструвати спадок в Україні можна без нотаріуса – завірити спадок нотаріально можуть представники місцевих рад.

1483792542_1

Про це повідомляє bdzhola.com.

Для цього уповноважені посадові особи органів місцевого самоврядування повинні отримати спеціальний дозвіл. Порядок його видачі регулюється указом Міністерства юстиції України №3595 / 5 від 17.12.2016 року.

Щоб отримати право на нотаріальну діяльність, чиновник місцевої влади повинен мати документ про наявність вищої юридичної освіти та роботи в сфері юриспруденції на протязі не менше 3-х років.

Крім того, він повинен пройти річне стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, навчальний курс по роботі з єдиними та державними реєстрами Міністерства юстиції, а також скласти іспит зі спадкового права.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після закінчення навчання на підставі рішення спецкомісії Мін’юст видає чиновнику-претенденту відповідне свідоцтво. Документ зберігається в архіві департаменту приватного права.

І тільки отримавши свідоцтво, представник органу місцевої влади зможе видавати свідоцтва про право на спадщину або письмові підтвердження про право власності на частку в спільному майні подружжя у разі смерті одного з них.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...