facebook

Унікальний прилад, що записує сни

Українські вчені створили унікальний прилад. Практично втілили події з фільму Матриця у реальне життя.

thumbnail-20160521225351n

Тепер людина може керувати власним сном та створювати події, які захоче. Девайс коштує усього двісті доларів – розповідають розробники Фактам ICTV.

Всі знають, що сни здаються реальними лише тоді, коли ми в них. Тільки-но ми прокидаємося, розуміємо, щось відбулось дивне.

Тема сновидінь  давно цікавить Голлівуд. Герой Леонардо Ді Капріо у фільмі Початок мав професію – проникати в чужі сни, викрадати там інформацію і створювати власну реальність. Контролювати сни захотіли й українські винахідники і створили прилад, який допомагає бачити яскраві сни і пам’ятати їх до деталей. –

Спочатку ви можете подивитися, як закріплюють електроди до голови, потім обираєте режим сну і засинаєте. Коли ви прокинетеся – можете записати ваш сон в щоденник сну і поділитися ним з іншими учасниками соціальної мережі. Коли будете готові, просто натисніть кнопку і пристрій перейде в режим сну, – розповідають розробники.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, сон людини складається з повільної та швидкої фаз – в останній і з”являються сновидіння. Мозок активний, ніби вдень, але рухаються лише очі. Тоді пов’язка прокидається і надсилає мозку електричний імпульс. Завдяки цьому людина починає розуміти, що спить. А після тренувань – навіть керувати власним сном. –

Спочатку мені було трохи незвично, що у мене щось на голові. Але потім, коли я все-таки заснула, я дійсно усвідомила, що я сплю. І я спробувала злетіти, але у мене вийшов тільки дуже великий стрибок. Але це дійсно було дуже круто, і сон був дуже яскравий, – розповідає Тетяна, користувач приладу.

Клієнти відчувають ефект ледь не з першого разу.

У снах ми можемо втілити абсолютно будь-яку мрію в реальність і тому ми вважаємо, що близько 20 років людина зможе додати до свого життя за рахунок цього досвіду, – запевняють розробники.

Для українців девайс коштує майже 200 доларів. Для іноземців – на сто доларів більше.

І вони платять – більшість замовників із Німеччини. Власники компанії отримали інвестиції – протягом останніх двох років майже сто тисяч доларів. Такі експерименти не є новинкою. Зокрема, в Києві в Інституті нейрохірургії досліджують сон у спеціально обладнаній кімнаті. Десятки електродів приєднують до мозку людини і медики відстежують найменші порушення сну. А от старт-ап вчені називають небезпечною іграшкою. Адже багато чого у мозку досі не вивчено.

Надалі команда винахідників планує залучити більше інвестицій – вже для медичних розробок, і мріють, що невдовзі люди зможуть дивитися сни на замовлення – ніби у фантастичних фільмах.//Андрій Гетьман, Катерина Шевченко, Віктор Зеленков, Факти, ICTV.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...