facebook

У 2017 році податкові інспектори вперше можуть прийти до вас додому і зазирнути в кишені

Підвищення тарифів Гройсману і Порошенко виявилося недостатньо. Мабуть, таки хочуть Третього Майдану. Сьогодні Кабмін схвалив Основні напрями бюджетної політики на 2017 рік. Крім звичайного бла-бла про бюджет, який ніхто виконувати не стане, є одна бомба для нас з вами, дорогі співвітчизники.

http://photo.unian.net

Мова йде і про добровільне декларування, і про запровадження непрямих методів контролю доходів і витрат фізосіб. Про це Законопроект №4713.

Якість і суть документа такі, що створюється враження, що його писали розумово неповноцінні. А ще – підлі.

Два тижні для реєстрації альтернативного законопроекту пройшли. Був законопроект колишнього аудитора Олександра Кірша, документ був осудним. Але в травні Кірш його відкликав. Чому?
Тепер залишився тільки один проект. Комітету Ніни Южаниной, колишнього бухгалтера Петра Порошенка. Мабуть, Ніна Петрівна сильно засмутилася, що не зайняла місце Роману Насирова у Податкової, і вирішила в’їхати в історію нової кульгавої кобили під назвою «выдою населення насухо».

Вкажу ще кілька “світочів”, які вирішили підтримати цей законопроект. Теж, мабуть, в історію вирішили заглянути.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Влада пішла шляхом: навіщо намагатися розкручувати платити податки олігархів та інших користувачів офшорів? Нехай міністр фінансів є господарем декількох офшорів. Нехай Порошенко і Коломойський виводять капітали через Кіпр і Панаму. Навіщо їх чіпати, якщо можна видавити копійку з “пересічного”?

Як завжди, все упаковано під світову практику, вимога МВФ і прагнення до кращого життя. Законопроект передбачає проведення одноразового декларування і так званої ” податкової амністії. Самі по собі ідеї непогані, якби не безліч деталей, які перетворюють світлу ідею в пекельну суміш ідіотизму і бажання зняти з населення нову шкуру.
Наприклад. Умовно, я декларую 500 тис грн свого майна. Це і буде мій підтверджений рівень доходів, який я вирішив відкрити державі. Далі я починаю жити новим життям, і держава до мене претензій не має. Все, що знайдуть після цього, будуть обкладати податком по-чесному.

Тепер українська специфіка. Після того, як я задекларую свої доходи, мене обов’язково перевірять. Прийдуть і подивляться, що у мене є вдома, на чому їжджу, де купую піцу. І досчитают. Мовляв, не 500 тисяч, а 600 тисяч у тебе дохід, громадянин.

Я сумніваюся, що вони підуть до Юлії Тимошенко (яка типу машину позичила і будинок не її), або до тих же Южаниной, Павелко, Риболовлі. Не чіпатимуть Порошенко і Ахметова, Коломойського – як же, там і по пиці можна вихопити.

Податківці будуть трусити “пересічних”. Тих, на кому можна відірватися.

Ще один приклад. В ході декларування пропонується звільнити від оподаткування тільки заявлене рухоме і нерухоме майно, акції, майнові права. А ось з заявлених коштів, які є в готівковій або безготівковій формі (та з яких саме “пересічний”-то вже заплатив податок) пропонується вилучити на користь бюджету 3%!

Тобто, несіть депозити в банки, дорогі співгромадяни. Податківці тут же состригут свої відсотки – причому, не з зароблених відсотків, а з тіла депозиту!!!!

Порахуємо. Сума вкладу 10 000 грн. На рік під 23% річних. Через рік ви повернете 12300 грн. Але – мінус 369 грн. Разом, отримаєте назад 11031 грн. Отже, реальна ставка за депозитом – ледве вище 10% річних. По гривні!

А тим часом Гонтарєва ще «почистить» банківську систему, і курс долара буде 30.

А якщо у вас депозит вище 20 тис грн, то заплатите ще податок на депозит 15% відсотків.

Є і таємні пункти. За ставкою 6% пропонується обкласти доходи у формі права вимоги. Не знаю, про що це. Юристи, поясніть, будь ласка.

Декларувати активи потрібно, якщо їх загальний обсяг перевищує суму в 200 тис грн. Інакше саме ця сума активів буде вважатися знаходилася в наявності у фізособи станом на 01 січня 2016 року.

Яка частина населення має майно більше, ніж на 8 тисяч доларів? Думаю, відсотків 50 жителів України точно. Наприклад, всі сім’ї з квартирами і машинами.

Подібне марення вже намагався протягнути колишній голова Податкової Ігор Білоус в 2014 році. Однак з тих пір ці 200 тис. грн. істотно зменшилися внаслідок інфляції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...