facebook

Cкандал за участі української (а чи української?) співачки за кордоном

Як знаємо, найчисельніша українська громада в США живе в Чикаго, Іллінойс. Вона має свій щорічний розкручений і відомий фестиваль Ukrainian Village Fest (свято греко-католицької церкви св. Володимира і Ольги), що триває ціле літо і закінчується двома уїкендними днями великих гала-концертів у вересні
maxresdefault-7-756x425
Цей фестин (як його там називають) має постійно діючий оргкомітет, до якого входять старші люди зі старої хвилі еміграції, а також кілька – з нової. Один з новоприбулих зі Львова цього року опікувався мистецькою частиною і йому спало на думку запросити “Дівчину-весну” Наталю Бучинську (але про її темні справи він, мабуть, не знав і за ефіром Антимайдану на УТ-1 не слідкував та й тим не переймався).
Коли з афіш стало відомо, що виступатиме Бучинська, патріотично-налаштовані українці стали дибом. Мовляв, як так? В парафіяльній управі церкви вже не знали, як на це реагувати, бо ніколи з подібними речами не стикалися (чиказький концерт Ані Лорак йшов по “російській лінії і для руської діаспори”), а квитки на Ukrainian Village Fest заздалегідь були розкуплені, депозит заплачено.

Щоб якось врятувати ситуацію, організатори фестину запросили співачку на ранкове шоу Українського Незалежного Радіо (Ukrainian Independent Radio) в Чикаго, думаючи, що на радіо все залижуть. Їх було попереджено, що того не буде й ефір остаточно розставить всі крапки над “і”. І, як кажуть в фільмах Тарантино, стався Бенг!!!< 95ec0b8cb7266464ab545
– БУЧИНСЬКА: Вороги № 1 знаходяться в українській державі і управляють державою. Вони не закінчують війну, яку можна закінчити.
– ВЕДУЧА: Продовжується співпраця?

– БУЧИНСЬКА: Мої батьки мене виховали так: треба бути вдячним людям. В 2012-2013 році Кобзон мені подав руку допомоги.– ДЗВІНОК: Дуже сумно, що парафія вчиняє на даний момент буквально розкол в громаді, тому що цей виступ має бути скасований, як антиукраїнський. Представниця руського міра, яка прикривається українським прапором, не має виступати в українському Чикаго.

– ВЕДУЧИЙ: Ну, це вже перебільшення, безумовно…

– БУЧИНСЬКА: Коли півтора роки назад у Львові склалася ситуація точно з такими самими нападками, коли я озвучила, що є закон, це судова справа і любий наклеп може бути розглянутий з боку закону – в Україні відразу все закінчилося.
Але Чикаго – то є Америка. Після цього ефіру виступ народної артистки України Наталі Бучинської на Ukrainian Village Fest-2016 був скасований. Українці Чикаго довели, що шлях до боротьби з корупцією лежить у духовній площині.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...