facebook

Німеччина висловилася проти відновлення формату G8 із залученням Росії

У відомстві федерального канцлера Анґели Меркель виключають можливість реанімації «Великої вісімки».

000_hkg7758653

«Повернення до формату G8 – зараз узагалі не тема», – заявив один із радників канцлера, повідомляє DW.

Видання нагадує, що наступного тижня Меркель вирушає до Японії, де 26-27 травня відбудеться черговий саміт «Великої сімки» (G7).

У відомстві федерального канцлера пояснили, що Росія не повернеться до клубу лідерів провідних країн світу доти, доки не буде усунено причини її виключення.

У Меркель нагадують, що російського президента перестали запрошувати на ці зустрічі «у відповідь на анексію Криму та агресію на Донбасі».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українсько-російський конфлікт стане однією з тем переговорів у рамках G7. За даними видання, учасники саміту підтвердять незмінність своєї позиції, яка полягає в тому, що санкції ЄС та США щодо Росії можуть бути скасовані лише в разі повної реалізації Мінських домовленостей.

Особлива увага при цьому у Берліні відводиться не лише дотриманню режиму припинення вогню, відведенню військ та озброєнь від лінії зіткнення, але й початку політичного процесу врегулювання ситуації.

Зокрема, йдеться про підготовку до виборів на підконтрольних бойовикам територіях, які, як вважають у Берліні, неодмінно мають бути проведені за стандартами ОБСЄ та у відповідності з українським законом. У виданні підкреслили, що цей закон, попри тиск Берліна на Київ, досі не прийнято Верховною Радою.

Узгоджена позиція учасників «Великої сімки» стосовно шляхів урегулювання конфлікту між Росією та Україною буде викладена в одному із пунктів підсумкового комюніке саміту в Японії. Про санкції у цьому документі, швидше за все, не йтиметься. Рішення про їх продовження і в США, і в ЄС мають прийняти лише в червні.

У відомстві федерального канцлера, однак, вважають, що учасники зустрічі у неформальній обстановці обміняються думками щодо цього. Джерела видання підкреслюють, що рішення про санкції приймаються після тісних консультацій між Брюсселем та Вашингтоном.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...